Obitelj

Vilinska svjetla – napravite sami i ukrasite dječju sobu

Pitajmamu vilinska svjetla

Vilinska svjetla unijet će malo dodatne blagdanske čarolije u vaš dom.

Za vilinska svjetla napravite božićni papirnati lanac od kolaž papira i kartona. Trebat će vam malo vremena, malo spretnosti i kreativnosti, ali kada vidite rezultat, vjerujemo kako ćete pomisliti da se vaš posao isplatio.

Dobit ćete neodoljiva vilinska svjetla kojima možete ukrasiti dječju sobu, kuću za lutke, dječji šator ili neku drugu prostoriju u kući.

Kako početi?

Uzmite kartonsku rolu koja vam je ostala nakon što ste s nje potrošili aluminijsku ili prijanjajuću foliju i prebojite ju u crno. Zatim rolu narežite na komade duge tri centimetra.

Pitajmamu Vilinska Svjetla

Sada vam treba šareni kolaž papir kojeg ćete narezati ga na trake debljine dva centimetra. Ovo je malo pipkavo pa pomozite klincima. Iako nije strašno da vilinska svjetla ispadnu i malo asimetrična.

Pitajmamu Vilinska Svjetla

Zalijepite krajeve trakica zajedno kako biste oformili obruč, kao što je prikazano na slici. Svaki obruč zatim presavijte napola i na jednom kraju probušite rupicu.

To ćete najbolje napraviti iglom i najpametnije je da to uradite sami. Zaboravite na iglu ako imate neki profesionalni alat kao ovaj na slici.

Pitajmamu Vilinska Svjetla (1)

Presavijeni papir provucite kroz tubice koje ste dobili rezanjem role. Povežite sve zajedno provlačenjem konca ili tanke špage kroz probušene rupice na papiru.

Pitajmamu uređenje sobe

Vaša vilinska svjetla možda ne sjaje zaista, ali djeluju pomalo čarobno, zar ne? 🙂

Foto: Mama&Beba