Obitelj

Kuglanje je zabavno uz čunjeve Djeda Božićnjaka

pitajmamu-kuglanje2

Kuglanje može postati prava božićna igra uz čunjeve inspirirane Djedicom

Vole li vaša djeca kuglanje? Ma sva djeca vole rušenje nečega, bilo čega. Ako do sada nisu probala, onda pokušajte ovih blagdana otkriti skriva li se u njima vrsni kuglač. A sve to možete saznati uz puno zabave i malo vještine. Dakle, shvatili ste! Čunjeve za kuglanje ćete izraditi sami. I izgledat će kao mali Djedovi Božićnjaci. 

Kako izraditi čunjeve za kuglanje?

Sačuvajte nekoliko rolica toaletnog papira jer to će biti vaši božićni čunjevi. Nemojte se brinuti ako nemate niti jednu spremljenu rolicu na zalihi. Još ih stignete prikupiti stignete ako odmah danas počnete. 🙂 Optimalan broj bi bio pet.

U izradi sudjeluju i djeca

Sad je vrijeme da u proces uključite i djecu koja obožavaju kreativno stvaranje. Pomozite djetetu (ili može samostalno ako je veće) da polovicu svake rolice oboji u crveno, a drugu polovicu u ružičasto.

Kad se rolice osuše, prijelaze između dviju boja namažite ljepilom te zalijepite brade od vune ili vate.

Pitajmamu Kuglanje

Šiljate kapice napravite od crvenog filca, koji ćete također obložiti vatom. Kapice naposljetku zalijepite na rolice, a onda je vrijeme da svom Djedici nacrtate i lice.

Poslužit će vam flomasteri, tempere, pastele, vodene bojice, prsti…

Pitate se što ste izradili?

Čunjeve za božićno kuglanje, naravno. Znamo, izgledaju previše lijepo da bi ih se rušilo, ali ne brinite, ništa im se neće dogoditi. 

Sad još pronađite neku plastičnu kuglicu za bor i u akciju! Morate ih srušiti sve!

Foto: M&B