Imena za bebu

Imena za bebu – automobili kao inspiracija?

Imena za bebu: auti kao inspiracija

Odabir imena za bebu veliki je i važan zadatak. I dok nekim roditeljima inspiracija dođe već u početku trudnoće, neki se hrvaju s odlukom do zadnjeg dana. Iako možda zvuči neobično, ali i automobili mogu biti inspiracija za ime. Inspiracija, uostalom, dolazi iz svakakvih neobičnih mjesta.

Na “klasična” imena automobila već smo se navikli pa i ne razmišljamo o tome da su dobili imena po stvarnim osobama – primjerice Ford ili Martin, kao Aston Martin. Imena za bebu stoga možemo naći i na cesti, i to može biti vrlo kreativno ime!

Mercedes

Mercedes Jellinek bila je kćer Emila Jellineka, poduzetnika, koji je sudjelovao u stvaranju prvog Mercedesa 35hp 1900. Jellinek je nazvao auto prema kćeri, a tvrtka Daimler – Benz nastavila je koristiti ime za liniju automobila.

Lada

Lada je popularno slavensko ime, a ujedno je i naziv kultnog ruskog gradskog automobila. Lada je linija automobila, a na hrvatskim cestama se najčešće može vidjeti model Niva.

Lada je ujedno i starohrvatska božica ljeta, ljubavi, sklada i ljepote!

Astra

Per aspera ad astra je latinska izreka koja znači preko trnja do zvijezda. Astra bi dakle bila zvijezda, a ujedno i naziv popularnog Opelovog modela.

Ako niste za Astru, onda će vam se možda svidjeti talijanska inačica –  Stella!

Pročitajte još i: Činjenice o imenima koje će vas zabaviti!

Logan

Ime je koje ćete sresti u stripovima (Wolverine), ali i na cesti kada pored vas prođe Dacia. Porijeklo imena Logan je škotsko i dolazi od tradicionalnog prezimena.

Pročitajte još i: Uniseks imena – i za djevojčice i za dječake

Tesla

Domaće prezime postalo je popularno u SAD-u proteklih godina zahvaljujući istoimenom modelu električnog auta. Ako je suditi prema trendovima idućih godina bi se po parkićima mogli igrati mali Tesle.

Tesla vam možda “ne sjeda” na prvu i to nije neobično, treba vremena. No, možda da razmislite o Nikoli?

Imena za bebe mogu se naći i na najneobičnijim mjestima, pa možda upravo vi svoju inspiraciju nađete čekajući na semaforu.

Foto: Freepik