Obitelj

Dječje igračke čistiti je lako, a evo i kako!

Dječje igračke

Dječje igračke preporučljivo je čistiti svakih nekoliko mjeseci, ako se radi o većoj djeci. Ako je riječ o bebačima koji sve stavljaju u usta, dnevno pranje i brisanje su vaša realnost.

Dječje igračke, izvor radosti za djecu, a noćna mora za roditelje. Osim što se spotičemo preko njih po stanu, nalazimo ih i na najneobičnijim mjestima, a posebno je velika radost njihovo čišćenje i održavanje. Uvijek su umrljani nekom čokoladom, imaju po sebi otiske malenih prstića, a naći sve pripadajuće dijelove je posebna noćna mora. No, što se mora nije teško, već najteže, pa hajdmo se uhvatiti u koštac s dječjim igračkama i očistiti ih.

Ovo su naši, provjereni, savjeti:
Plišanci se peru u perilici

Plišanci skupljaju prašinu i mrlje od kakaa na sebi, pa ih je potrebno nešto češće prati, a pogotovo ako se radi o omiljenoj tješilici. Ako ste vlasnik omanjeg zoološkog vrta razvrstajte ih prema boji i prema načinu pranja s etikete.

Pročitajte više: Učimo pospremati igračke!

One koji idu u perilicu stavite u jastučnicu, na 40 stupnjeva, a kada završi ciklus najbolje ih je sušiti polegnute da se suše na suncu. Oni koji se ne smiju prati u perilici morat ćete sa krpom i blagim deterdžentom prebrisati, pa isprati. Sušenje je isto.

Plastične, gumene i silikonske igračke

Ako se radi o manjoj količini iskoristite svoju perilicu suđa, naravno – bez suđa. No, imajte na umu da temperatura bude do 40 stupnjeva da se ne bi spalili plastični dijelovi.

ZRNCE MUDROSTI: Ako ste posebno šašavo raspoloženi igračke ubacite s klincima u kadu i neka ih sami peru. Nakon pranja, operite klince, a igračke isperite i stavite na sušenje.

Lutke

Ako su vaši klinci u fazi lutka nemate sreće jer će na plastičinim glavicama kosa gotovo pa uvijek biti polijepljena, počupana, s ostatcima prošlotjednog doručka. Tu bujnu grivu najbolje ćete oprati tako što ćete je preko noći ostaviti umočenu u vodi s vrlo malo regeneratora i onda je rasčešljati. Ponavljati dok dijete ne izgubi interes! 🙂

Dječje igračke čišćenje

Drvene igračke

Drvene dječje igračke ne valja prati pod vodom jer drvo upija vlagu. Njih ćete brisati alkoholnim octom ili dezinfekcijskim sredstvom koje je sigurno za djecu.

Površine za igru

To je valjda svima jasno, mjesta na kojima se klinci igraju treba redovito čistiti. Znate to iz prakse jer svakih nekoliko dana valja usisati sve te mrvice, komadiće papira i štapiće. Usput, prođite krpom preko stolova, obrišete prašinu, itd. Ma sve to već znate… 🙂

Foto: Freepik