Obitelj

Čarobni trenutci koji će svakom roditelju spasiti dan

trenutci

Biti roditelj zadovoljstvo je, ali ponekad zbog kaosa i stresa i opterećenje. Mnogi od nas se na kraju dana osjećaju iscrpljeno, nervozno…

Beskrajna pitanja, upadanja u riječ, nerazumni zahtjevi, skakanje po glavi, ucjenjivanje, moljakanje, svađanje… i kada pomislimo da je to – to, da više ne možemo, upletu se i ti čarobni trenutci (na njihovu sreću) zbog kojih je sve to vrijedno.

Trenutci koji vas mogu vratiti s ruba ponora su upravi ovi:
Ranojutarnji pozdravi

Niste baš jutarnji tip i sijevate pogledima na sve oko sebe kada morate napustiti krevet? No, uz djecu možete zaboraviti na takvo raspoloženje, jer ona su ujutro – neodoljiva! Meka, topla, mazna – i jedva čekaju da vas obaspu poljupcima i zagrljajima. 

Klub obožavatelja

Svojoj djeci vi ste jednostavno – glavna zvijezda. I to bez šminke i posebne garderobe. Vole kad im pjevate (iako nemate sluha) i kada s njima plešete ( iako imate dvije lijeve).


Kako god da izgledate, reći će vam da ste im najljepši. Kada krenete van iz kuće – svi će se okupiti oko prozora i gledati za vama. Kada dođete kući – trk u zagrljaj. Pa tko se time može pohvaliti?

Osjećajnost

Ima dana kad ste bezvoljni, emocionalno na rubu, pod stresom… i tad ćete dobiti najtopliji zagrljaj i poljubac od onih koje volite najviše. Možda i neku masažu i manje stručnu frizuru? Nije bitno, bilo što što će oraspoložiti mamu. Zar klinci nisu ponekad jednostavno savršeni?

Zvuk smijeha

Djeci za smijeh nije puno potrebno, a njihovo hihotanje je čarobno! Zbog kojeg god da je razloga smijeh nastao, odmah vam podiže raspoloženje. A teško da se i vi nećete pridružiti jer je zarazno!

Maženje

Dobri stari zagrljaji i puno maženja mogu uvijek spasiti dan! Jeste li ikada primijetili kako vaše dijete savršeno odgovara vašem tijelu kada vam se sklupča u naručje?

A oni se točno znaju namjestiti kako da sve to skupa bude udobno. Nije ni čudo da biti toliko blizu njih pruža sjajan osjećaj. 

Kada utonu u san

Sat – dva do polaska u krevet uvijek je krš i lom, umorni ste vi, ali i klinci koji to ne shvaćaju pa rade samo takav nered. No, onda se odjedanput sve utiša i iz njihove sobe ne dopiru nikakvi zvukovi. Idete “baciti oko” za svaki slučaj, a prizor koji vas dočeka je divan. Čarobni trenutci kad vaši najslađi tako slatko spavaju… najradije biste ih fotografirali i vrlo često to i činite.  A dok ih gledate kroz vas struji osjećaj čiste radosti i zadovoljstva. 

I odmah se dan iza vas više ne čini tako strašnim, zar ne? 

Foto: Freepik