Mama

Ana Bitorajac: Uživam u njihovom odrastanju

 

Otkrijte nam tko je trenutno „gazda u kući“? Je li to možda Vaša najmlađa mezimica Larisa?
Larisa je posljednja postala Bitorajac pa je još uvijek u centru pažnje i glavni zabavljač u obitelji. Gazda je tata, a kada njega nema, onda Gabriel. Pustim muškarcima da misle da su gazde!

Prisjetite se malo kako je bilo dok ste nosili malo čudo u sebi i koliko je ta trudnoća bila slična ili različita od prve, kada je u Vama rastao sada već petogodišnji Gabriel?
Trudnoća je bila vrlo slična. Najveća je razlika bila u godišnjem dobu: Gabriel zima, Larisa ljeto. U obje trudnoće nisam imala sreće s osjećajem slabosti u samim počecima, ali kako je sve ostalo išlo po planu, to se i ne broji.

Jeste li za porođaj imali možda poseban plan i želje? Je li drugi put bilo lakše ili je, kako svi kažu, svaki porođaj priča za sebe?
Kao i svakoj mami, jedina želja mi je bila bez komplikacija roditi zdravo dijete. Oba porođaja su bila uredna, bez poteškoća, brza, pod vodstvom divnih doktora. Razlike su bile u nijansama. Definitivno ne postoji pravilo da je drugi put lakše!

Koliko Vam je značila Reneova prisutnost u rađaonici?
Ne bih mogla ni zamisliti da ga nije bilo. Oba puta sam loše reagirala na epiduralnu pa mi je strašno pomoglo da je netko tako blizu mene s riječima utjehe. Prvi put je zbog porođaja otkazao generalnu probu u kazalištu, a drugi put je pobjegao sa snimanja. Sada s porođaja imamo snimke napravljene mobitelom, fotoaparatom i kamerom, i što je najvažnije −  zajedničke uspomene dolaska na svijet naših najmilijih.

Kako je Gabriel reagirao na dolazak sestrice? Je li shvaćao što se događa?
Pripremali smo ga devet mjeseci na ono što će se dogoditi. Na kraju više nije mogao dočekati. Kada je stigla kući, nije se mogao nadiviti.

Slažu li se danas? Ponaša li se Gabriel možda već sada zaštitnički prema Larisi?
Jako se lijepo slažu, igraju, naravno i svađaju. Gabriel je divan stariji brat koji ima možda nekad i previše razumijevanja za svoju sestricu. Jako je voli i njezin je veliki zaštitnik i čuvar u društvu s djecom, ali isto tako i Larisa.

Kako biste ih opisali: koliko su karakterno slični, a u čemu su možda potpuna suprotnost?
Gabriel je divan, poseban, pun empatije, sramežljiv, a Larisa je mala šefica koja je izrazito veselo i nasmijano dijete, čvrstog karaktera.

Intervju u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju  magazina Mama&Beba br. 63