Mama

Seks nakon carskog reza

Pitajmamu Seks Nakon Carskog Reza
1.18Kpogleda

Čak su neke ankete potvrdile da žene koje su rodile carskim rezom u većini slučajeva ponovo imaju seks prije nego žene koje su rodile vaginalno.

 

Ožiljku od carskog reza treba minimalno šest tjedana da potpuno zacijeli. Još uvijek biste mogli imati vaginalno krvarenje, jer to dolazi iz maternice i spušta se niz rodnicu.

No činjenica da ste rodili carskim rezom ne bi vas trebala spriječiti da nesmetano uživate u seksu nakon što sve zacijeli. Čak su neke ankete potvrdile da žene koje su rodile carskim rezom u većini slučajeva ponovo imaju seks prije nego žene koje su rodile vaginalno.

Vašemu partneru također može teško pasti vaš carski, napose ako je bio uz vas u nekom dijelu porođaja. Svi znamo da je to operacija, otvaranje trbušne šupljine.
Koliko god muškarci željeli biti onaj jači spol, njih takvo nešto može uzdrmati. I to je sasvim normalno. Mogu imati poteškoća s preuranjenom ejakulacijom i slabim libidom jer su podsvjesno u strahu od novog porođaja ili trudnoće. Jer i za njih je to veliko, neobično i čudesno iskustvo.

Kada dođe beba i vi ste potpuno okupirani njome, partner se može osjećati izostavljeno iz vašeg života. Ne škodi pitati ga povremeno kako se osjeća. Pomozite mu tako da se vi otvorite njemu, pa neka on slijedi vaš primjer.

I pritom budite posve iskreni. Često nam je neugodno pričati otvoreno o seksu, čak i s ljudima s kojima smo inače fizički intimni.

Savjet za superpoložaj nakon carskog reza

To je položaj pri kojem vi imate kontrolu, diktirate tempo, kut i dubinu penetracije. Radi se o položaju gdje ste vi gore. Slobodno istražujte što vam najbolje odgovara – i zabavite se!