Razvoj bebe

Razvoj bebe: 10 mjeseci je već prošlo

razvoj bebe, 10 mjeseci

10 mjeseci je magično razdoblje kada puzavci postaju samouvjereni maleni stajači koji se pokušavaju vinuti u visine i dohvatiti sve što nisu mogli.

Što sada radi?

Beba s 10 mjeseci pravi je istraživač koji će puzeći pokušati otkriti sve tajne vašeg doma, one sigurne kao i one jako opasne. Uvijek imajte oko na puzavcu jer vole razbiti čelo ili pasti niz stepenice.

U ovom periodu pokušavat će se dizati na noge pridržavajući se uz namještaj, te napraviti prve samostalne korake. Ovo je važno vrijeme za vašu bebu puno znatiželje i želje za učenjem.

Osmijehe će vaša beba dijeliti šakom i kapom, a pogotovo ako im se osmijeh uzvrati. Nemojte se čuditi ako u trgovini vaša beba od 10 mjeseci očara svakog kupca i zaposlenika. Također, ovo je vrijeme kada će vaša beba početi privlačiti pozornost, pa tako očekujte igračke na podu ako se ne okrenete na vrijeme.

Kako komunicira?

Beba uči pratiti vaš pogled kada nešto gledate. Također, pretvara se u malenu primadonu koja lupa svojom žlicom kada želi večeru.

Osim toga, bacanjem igračaka beba od 10 mjeseci pokušavat će privući pozornost na sebe, kao i osmijesima.

Ovo je vrijeme prvog obiljnijeg gugutanja i ponavljanja pokreta i gesti kojima žele dobiti što žele.

Kako možete pomoći?

Razgovor, razgovor i razgovor je ključ animiranja i učenja bebe od 10 mjeseci. Pokazivanje i opisivanje radnji i stanja u kojima jesu je još zabavnije, a pogotovo ako je u pitanju priroda i puno jarkih boja.

Foto: 123RF