Razvoj bebe

Razvoj bebe: 24 mjeseca

razvoj bebe po mjesecima

U dobi s 24 mjeseca igra s drugom djecom je moguća, ali dijeljenje igračka nije. Naime, dvogodišnjaci ne razumiju kako je to biti netko drugi.

Što sada radi?

S 24 mjeseca mališan bi mogao biti sposoban penjati se uz stepenice. Može slagati puzzle i popeti se na stolicu kako bi dohvatio ono što želi. Igrat će se s drugom djecom, no mogao bi im otimati igračke ne razumijevajući zašto zbog toga plaču, budući da još ne može zamisliti kako je to biti netko drugi.

U ovoj dobi možete očekivati da će vaš klinac voljeti raditi stvari uredno i onako baš kako on hoće. To znači da će specifične igre spremati na specifična mjesta.

Kako komunicira?

Ukazivat će vam na neke stvari i razumije pravila jednostavnih igara. Ovo je idealno vrijeme za učenje jednostavnih društvenih igra ili brojalica na ispadanje.

Kako možete pomoći?

Kupujte igračke koje pospješuju razvoj određenih vještina i upišite se u knjižnicu kako biste mogli posuđivati knjige koje će voljeti gledati s vama.

U dobi od 24 mjeseca vašem dvogodišnjaku bitna je igra nasamo, ali i s vama, pratite njegov tempo i neka vas on vodi kroz igru. Postavljajte mu pitanja o igri, neka vokalizira svoje misli kako bi vježbao vokabular.

Foto: Freepik