Obitelj

Uz Dječje kartice popusti svim roditeljima

dječje kartice

U travnju 2020. bi Vlada trebala pokrenuti Dječje kartice koje bi svim roditeljima, bez obzira na broj djece i primanja, trebala donijeti popuste na određene usluge.

Sve češći odlazak obitelji izvan Hrvatske očito i Vladu potiče na mjere kojima žele roditeljima omogućiti bolje uvjete života.

Jedan od koraka u tom smjeru je i najnoviji projekt virtualne Dječje kartice. Ta bi besplatna aplikacija bila dostupna unutar sustava e-Građani, a bila bi dostupna svim roditeljima, bez obzira na broj djece i osobna primanja.

Što Dječje kartice omogućavaju?

Zanimljivo je da je ova pronatalitetna mjera prva ovakve vrste u Europi. Naime, u većini europskih država postoji slična mjera, ali se odnosi na obitelji s troje ili više djece i može se koristiti nakon uplate godišnje članarine.

Dječje kartice bi trebale omogućavati jeftiniji ulaz roditeljima s djecom u muzeje, nacionalne parkove, za kazališne predstave, sportska događanja…

Do kraja godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku predstavit će vizualni identitet usluge, ali će u upotrebu krenuti kad se aplikaciji priključi dovoljno partnera, a ne prije travnja 2020. godine.

Foto: Freepik