Obitelj

Upisi u prvi razred – pronađite sve korisne informacije

Pitajmamu Upisi U Prvi Razred

Nemojte da vas upisi u prvi razred dočekaju nespremne – mi imamo sve informacije

Ako ste roditelj predškolca, onda je ovo doba godine za vas poprilično uzbudljivo jer već kreću pripreme oko upisa u prvi razred osnovne škole.

Bojite se da nećete uspjeti sve pohvatati jer je toliko toga?

Ne brinite, iako možda izgleda komplicirano, u stvari ćete sve upute dobiti na papiru, a i dječji liječnici su poprilično dobro upoznati s procedurom pa će vam i oni znati reći gdje dalje krenuti i što činiti. No, uza sve to, upisi u prvi razred mogu se činiti po malo stresni, više roditeljima, a manje djeci jer je planiranje i dogovaranje termina prepušteno “nama velikima”

Što sve trebate znati o upisima?

Upisi u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. obavljat će se u svim osnovnim školama na području Grada Zagreba 4., 5. i 6. lipnja 2020. godine.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u I. razred osnovne škole provodi se od 31. ožujka do 6. lipnja, a iznimno od navedenog roka. Mole se roditelji/skrbnici s djecom koja se trebaju školovati sukladno Pravilniku o osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju (NN 24/15) i djecom koja su već dobila Rješenje o odgodi upisa u I. razred osnovne škole u školskoj godini 2019./2020., da se jave nadležnom liječniku školske medicine radi utvrđivanju psihofizičkog stanja djeteta i upisa u I. razred osnovne škole u vremenu od 10. veljače do 15. travnja, a kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora.

Još detaljnijih informacija o utvrđivanju psihofizičkog stanja djeteta pročitajte na stranici zagreb.hr.

Foto: Freepik