Imena za bebu

Imena za bebu: svaki sedmi roditelj žali zbog imena

imena djece

Svaki sedmi roditelj žali zbog imena za bebu koje su odabrali.

Istraživanje je pokazalo kako svaki sedmi roditelji žale zbog imena za bebu, dok ih je čak 28% svojoj djeci reklo istinu – da im se ne sviđa njihovo ime.

Također, jedan od pet roditelja žali zbog odabira imena jer je postalo “prečesto” dok jedan od deset roditelja ne voli ime svog djeteta jer ga dijeli s nekim od djece celebrityija. Jednako toliko roditelja nije zadovoljno imenom svojeg odraslog djeteta jer se tako zove i određena poznata osoba.

Nomen est omen

Istraživanje provedeno sna 2 000 roditelja pokazalo je da svaki treći roditelj žali što je svojoj bebi dao jedinstveno i moderno ime. Razlog za to je jer su nažalost i drugi roditelji bili na tom tragu.

Roditelji, njih 20%, žali što su djetetu dali ime poput Kai, Liam ili Harper koje je tada bilo ime u trendu. Ti roditelji sada svoje dijete zovu drukčije od onoga opisanog u rodnom listu.
Nadalje, 14% roditelja koji su djetetu dali trendy ime ozbiljno razmišlja o promjeni imena!

imena za bebu

Ime u trendu

Hrvatski roditelji nisu toliko “poludjeli” za trendovskim imenima djece poznatih i slavnih iz prostog razloga – izgovor i pisanje. No, imena koja su u izgovoru i pisanju jednaka hrvatskom već su zaživjela u kvartovskim parkićima. Tako sve češće možemo čuti ime Liam i Max (Maks), a za djevojčice Aurora i Bella.

Odabir imena

Odabir imena je velik posao, pun odgovornosti. U sebi sadrži puno zamki kao što su trendovska imena koja možda neće uvijek biti u trendu, stara imena koja možda neće doživjeti svoj povrataka ili na primjer ime kojem će klinci u osnovnoj dati ružan nadimak.

Istodobno treba biti pažljiv i opušten prilikom odabira imena, ali najvažnije je biti siguran da je to baš savršeno ime za vašu bebu.

Foto: Pexels