Imena za bebu

Svaki sedmi roditelj žali zbog imena djeteta

imena za bebu

Prema novom istraživanju portala ChannelMum.com svaki sedmi roditelj žali zbog imena koje je odabrao svom djetetu.

Istraživanje je pokazalo kako svaki sedmi roditelji žale zbog imena koje su dali svojoj bebi, dok ih je čak 28% svojoj djeci reklo istinu – da im se ne sviđa njihovo ime.

Također, jedan od pet roditelja žali zbog odabira imena jer je postalo “prečesto” dok jedan od deset roditelja ne voli ime svog djeteta jer ga dijeli s nekim od djece celebrityija. Jednako toliko roditelja nije zadovoljno imenom svojeg odraslog djeteta jer se tako zove i određena poznata osoba.

Nomen est omen

Istraživanje provedeno sna 2 000 roditelja pokazalo je da svaki treći roditelj žali što je svojoj bebi dao jedinstveno i moderno ime. Razlog za to je jer su nažalost i drugi roditelji bili na tom tragu.

Roditelji, njih 20%, žali što su djetetu dali ime poput Kai, Liam ili Harper koje je tada bilo ime u trendu. Ti roditelji sada svoje dijete zovu drukčije od onoga opisanog u rodnom listu.
Nadalje, 14% roditelja koji su djetetu dali trendy ime ozbiljno razmišlja o promjeni imena!

imena za bebu

Ime u trendu

Hrvatski roditelji nisu toliko “poludjeli” za trendovskim imenima djece poznatih i slavnih iz prostog razloga – izgovor i pisanje. No, imena koja su u izgovoru i pisanju jednaka hrvatskom već su zaživjela u kvartovskim parkićima. Tako sve češće možemo čuti ime Liam i Max (Maks), a za djevojčice Aurora i Bella.

Foto: Pexels