Promo

Projekt Ilica: Q’Art: vesele radionice za “Purgeriće” u srcu grada

Projekt Ilica: Q’Art nakon ljetnog, dobiva i svoje jesensko izdanje kojim će oživjeti Ilicu. 

Bogat i raznovrsni program događanja uključuje i brojne radionice za djecu koje će se održavati tijekom dva dana, 12. i 13. rujna u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti.

“Mi građani smo grad” poruka je kojom projekt želi potaknuti velike, ali i male građane na solidarnost, uključivost, povezanost, usmjerenost jednih na druge te u konačnici i brigu za grad u kojem živimo, kojeg volimo i zato želimo učvrstiti duh zajednice i sačuvati ga za generacije koje dolaze.

Neke od radionica zamišljene su na način da na njima sudjeluju i roditelji kako bi izmaštali neke nove priče i uživali u trenucima druženja sa svojim klincima i klincezama, a na nekima su odrasli suvišni i mogu bezbrižno uživati u “iličkom šušuru”, zaviriti u ponudu buvljaka ili popiti kavicu u miru na iličkim tračnicama dok se voditelji radionica brinu za veselu atmosferu i radost na licima njihovih mališana.

Najljepše je učiti kroz igru. Gdje spavaju tramvaji, tko su stričeki i tete skriveni u spomenicima po gradu, koje  životinje žive u Maksimiru, djeca će naučiti na radionici koja nosi naziv “Purgerići”.
 Kako se zabaviti s hula hopom naučit će na radionici “Hoop ‘n’ Flow”, zašto je konj imao neugodan vonj otkrit će im spisateljica stihobasni Dijana Merey Sarajlija, dok će udruga Labirint otkriti znaju li žirafe plesati?

Doznat će i što su hrvatske autentične igračke, uplesti se, izrađivati narukvice, male ručice uposliti na radionici stirotiska u organizaciji udruge Panda Manda i još pregršt toga će iskusiti na raznim drugim radionicama čiji popis donosimo niže.

pitajmamu-projekt-ilica

Foto: Ilica Q´Art i Vladimira Spindler