Promo

“Mama boli me grlo”: Zaobiđite česte prehlade i upale grla!

problis

“Mama, boli me uho, boli me grlo, začepljen mi je nos”, najčešće završavaju posjetom liječniku, a nerijetko i antibioticima. Za dijete to znači izostanak iz vrtića/škole, a za roditelja još jedno bolovanje u nizu.

Dan – dva nakon djeteta cijela obitelj je bolesna. Simptomi variraju, ali često prođe i mjesec-dva, a da je netko stalno bolestan.

Možda ste prije bili osoba koja je otporna na razne virusne infekcije, ali odlazak djeteta u vrtić/školu najčešće to mijenja i možda je vrijeme da poduzmete mjere koje djeluju. I to klinički dokazano* djeluju – ako govorimo o PROblis-u!

Zaobiđite ponavljajuće infekcije uha, grla i nosa!

Krenete li s PROblisom, trebate znati da je klinički dokazano da može smanjiti broj prehlada čak do 95%*. No važno ga je redovito i pravilno uzimati.

Osim toga, klinički je dokazano i:

  • do 91% manje gripe*
  • do 92% manje ponavljajućih streptokoknih infekcija grla*

problisPROblis je odličan izbor za cijelu obitelj ako ne želite djelovati samo na simptome, već pokušati zaista zaobići infekcije uha, grla i nosa.

PROblis za manje infekcija uha, grla i nosa

Osim što je izrazito učinkovit kod streptokoknih infekcija, PROblis je mnogim mamama pravo otkriće kod niza vrtićkih i školskih virusnih infekcija, a prednosti redovitog korištenja su mnogostruke:

  • mogućnost smanjenja broja streptokoknih infekcija grla
  • mogućnost smanjenja broja uobičajenih virusnih infekcija uha, grla i nosa
  • mogućnost smanjenja potrebe za korištenjem antibiotika
  • mogućnost smanjenja izostajanja iz vrtića, škole ili s posla.

PROblis sadrži vitamin D3 koji dodatno doprinosi djelovanju imunološkog sustava, a prema dodatnim kliničkim studijama, nakon 3 mjeseca korištenja PROblisa, dokazano je i do 95% manje prehlada*.

Ustrajnost i pravilno korištenje su ključ uspješne obrane od streptokoka i drugih bakterija

PROblis dolazi u finim okusima jagode i mente, a posebno se ističu PROblis 1+ Junior prašak namijenjen djeci koja još ne znaju cuclati i PROblis Kids pastile za stariju djecu.
problisPrašak se može nanijeti dudom ili prstom u usnu šupljinu, a pastile je dovoljno otopiti u ustima.

Najbolje je uzimati PROblis prije spavanja i nakon pranja zubi jer – ne smijemo zaboraviti – to su dobre bakterije za usnu šupljinu i tamo ih je potrebno najduže zadržati kako bi se uspjele nastaniti i pridonijeti ravnoteži oralne mikrobiote.

Može se koristiti tijekom cijele godine, a naročito kao priprema za sezonu gripa i prehlada, nakon tretmana antibioticima, te kod odraslih i djece s čestim upalama uha i grla.

Usna šupljina kao ključan čimbenik obrane od virusa

Respiratorne bolesti prenose se kapljičnim putem stoga su usta glavni ulaz za niz mikroorganizama, među kojima su i streptokokne, ali i razne druge bakterije. Stoga je važno voditi računa o ravnoteži oralne mikrobiote – upravo mikrobiota može spriječiti da se bakterije prošire na grlo ili uho i izazovu upalu.

problis

Jedan od najlakših načina na koje možemo podržati zdravlje oralne mikrobiote jest dodacima prehrani, odnosno dobrim bakterijama – osobito ako se radi o dobroj bakteriji Streptoccous salivarius K12 koju sadrži popularni dodatak prehrani PROblis.

PROblis je dostupan u Medikoru i u ljekarnama.

 
 *Izvor: di Pierro et al. 2016a, Drug Healthc Patient saf 8:77-81
Uz redovito uzimanje PROblisa važno je voditi brigu o uravnoteženoj prehrani i zdravom načinu života.

Tekst i foto: promo