Bebe i mališani

Potporu za novorođeno dijete zatražite putem usluge e-novorođenče!

Pitajmamu E Novorodence

Usluga e-novorođenče koja uvelike olakšava život novopečenim roditeljima upravo je nadograđena.

Naime, od sada roditeljima omogućuje predaju zahtjeva za novčanu potporu za opremu novorođenog djeteta prema općini, gradu ili županiji. Uz prijavu djeteta, ova dodatna usluga omogućuje roditeljima da umjesto skupljanja dokumentacije te fizičkog nošenja papira u nekoliko klikova predaju svoj zahtjev.

Našoj usluzi već su se pridružili Gospić, Rijeka i Šibenik, koji su svojim stanovnicima olakšali prijavu djeteta i predaju zahtjeva za novčanu potporu kroz sustav e-Građani. Želio bih pozvati sve gradove, općine i županije da se priključe na novu funkcionalnost usluge te na taj način, na jednom mjestu, svojim sugrađanima pruže kvalitetnu i brzu uslugu prijave djeteta“, izjavio je ministar uprave Ivan Malenica. 

Najavio je i kako je potpisivanje sporazuma s gradom Obrovcem u finalnoj fazi, a uskoro će usluga biti dostupna u još desetak gradova i županija

Roditelji kroz uslugu e-Novorođenče prijavljuju rođenje djeteta putem interneta, uz elektroničku osobnu iskaznicu i čitač pametnih kartica.
e-novorođenče
Preko osobnog korisničkog pretinca im se dostavljaju zapisi i dokumenti: elektronički zapis iz matice rođenih i evidencije državljanstva, uvjerenje o prebivalištu, potvrda o prijavi na HZZO te porezne olakšice.

Roditelji automatski mogu zatražiti i jednokratnu novčanu naknadu od HZZO-a, kao i novčanu potporu svog grada, općine ili županije. 

Foto: Freepik, promo