Gric, gric

Najslađe je jesti rukama, zar ne?

najslađe je jesti rukama

Mi odrasli, premda smo često to željeli, ne jedemo baš rukama jer su nož i vilica nekako pristojni. Ali najslađe je jesti rukama, zar ne? 🙂

Svi smo oduševljeni kada naši mališani otkriju svoje prstiće i krenu njima prebirati po hrani i stavljati si zalogajčiće u usta.

Zato – napravite im obroke koje će lakše uhvatiti, a koji su ujedno zdravi i ukusni.
PEČENI BATAT

Treba vam 800 grama slatkog krumpira, kojega ćete oguliti i narezati na deblje ploške. Tako narezan krumpir položite u pleh za pečenje te pospite s dvije žlice maslinova ulja i žlicom pšenične krupice. Pleh stavite u pećnicu koju ste prije toga zagrijali na 200 stupnjeva. Nakon 15 minuta okrenite krumpir da bi se što ravnomjernije ispekao te pospite sa žlicom parmezana i tri nasjeckana lista kadulje. Zatim vratite pleh u pećnicu na tri-četiri minute, tek toliko da se parmezan otopi.

LOSOS

Ova ukusna riba ružičasto-narančaste nijanse bogata je omega 3 masnim kiselinama, a kažu i da pospješuje djetetov dobar san. Usto, losos je izvrsna hrana za jesti prstima. Pripremite ga tako da položite file lososa u vatrostalnu posudu te ga prelijete sa žlicom mlijeka i pospete s malo svježeg kopra. Dodajte kuglicu maslaca te stavite u pećnicu prekrivši prije toga posudu aluminijskom folijom. Pecite oko 15 do 20 minuta na temperaturi oko 220 stupnjeva.

KAJGANA SA SIROM

Na tavi rastopite kuglicu maslaca, a u zdjelici istucite jedno jaje kojemu ćete dodati žlicu mlijeka. zatim smjesu dodajte na maslac i miješajte dok jaja ne budu pečena. Pred sam kraj dodajte malo nasjeckanog vlasca i jednu žlicu parmezana. Sklonite tavu s vatre i još malo miješajte dok se sir ne rastopi.

Foto: Freepik