Tata

Moderni tate provode više vremena s klincima nego prije!

moderni očevi

Jeste li znali da su današnji tate u mnogočemu itekako moderni? I, dobro je da je tako! Ne treba napominjati kako je uloga očeva u odgoju i životu djeteta iznimno bitna.

Moderni tate znaju da se s bebom treba povezivati od prvog dana, a isto tako znaju i da je bitan balans između poslovnog i obiteljskog života. 

Evo po čemu su moderni tate zaista moderni!

Moderni tate smatraju očinstvo najvažnijom crtom svog identiteta

Tata modernog doba neće se libiti priznati da je očinstvo iznimno važan dio njegovo identiteta. Baš kao što je slučaj i s mamom. Isto tako, priznat će i da cijeni sve što mu roditeljstvo nosi te da mu je to jedna od najvećih nagrada u životu. Osim toga, očinstvo je modernom tati nešto u čemu apsolutno uživa. 

Itekako je više uključen u odgoj i brigu o djeci

Prosječni moderan tata provodi sa svojim djetetom oko sedam sati tjedno, što je trostruko više nego što je to bio slučaj prije 50 godina. Isto tako, devet sati na tjedan potroši na kućanske poslove. Za usporedbu, majke provode oko 15 sati tjedno na odgoj djece i brigu, a 18 sati na kućanske poslove. 

Nije jedini hranitelj obitelji

Moderni tate shvaćaju da i majke rade, pa se i prilagođavaju toj činjenici. Žene i majke sve češće preuzimaju ravnopravnu ulogu u obitelji i priskrbljivanju financija. Iako je broj obitelji u kojima samo otac radi još uvijek velik, ipak je daleko manji nego prije 30 godina. 

Uspješno se nosi s uspostavljanjem ravnoteže

Moderni tata neprestano se trudi dovesti privatni i poslovni život u balans. Isto tako, jednako će često kao i mama reći da bi radije bio kod kuće s djecom, ali da mora financijski skrbiti za obitelj. 

Zna da je važno povezati se s bebom već od prvog dana

Moderni tate presvlače pelene, kupaju bebu i uspavljuju mališane. I svjesni su da time postavljaju buduće temelje dobrog odnosa sa svojom djecom. 

Foto: Freepik