Tata

Budući tate – ovo su naši savjeti za prve dane s bebom

budući tate

Budući tate ovi savjeti su zlata vrijedni. Kako pomoći mami u onim prvim danima majčinstva, odnosno obiteljskog života s novim članom.

Uvijek skuhajte kavu

Bez obzira dočeka li mamu hladna kava ili vruća – uvijek skuhajte kavu! Mali znak jutarnje pažnje pomoći će mami doći sebi nakon slabo odspavane noći, a značit će joj puno više nego što mislite.

Radite joj društvo

Iako je ponekad dosadno sjediti pored mame koja već 45 minuta doji svoju bebu – ipak sjedite. Razgovarajte s njom, pogledajte film, pomognite joj s jedenjem, bilo što kako ne bi bila sama. Budući tate, ovo je jako bitno!

Recite mami da je lijepa

Iako možda nije lijepa kao na vaše vjenčanje, vjerujemo da je u vašim očima ona najljepša sa kosom u repu, s bljuckom na majici i s podočnjacima. Recite joj to!

Pustite joj…

…ako se naljuti, ako se rasplače, ako se naduri. Hormoni u babinju su nepredvidivi i mami je dovoljno teško i sa samom sobom.

Ne svađajte se

Budući tate, ova lista ne bi bili kompletirana bez ovog zlatnog savjeta – ne svađajte se. Parovi se u prvoj godini bebinog života posvađaju preko tisuću puta. Ostavite svađe za kasnije.

buduci tate

Napravite nešto lijepo

Nova mama je često opterećena u babinju i prvim mjesecima bebinog života. Napravite nešto posebno i lijepo za mamu. Iskusni tatini savjeti kažu da to može biti podrigivanje bebe nakon hranjenja, vješanje rublja ili pak cvijeće s tržnice.

Brinite o bebi

Posljednje ali nimalo važno! Mame će se osjećati kao da je briga cijelog svijeta na njoj, pa vi preuzmite malo brige oko bebe. Sve što možete napraviti, napravite. A vjerujte da možete puno toga.
Budući tate vaša uloga u bebinom i maminom životu je nezamjenjiva i vrijedna!

Foto: Unsplash, Freepik