Mama

Mia Anočić Valentić: Marli će sigurno biti legenda!

Mia Anočić Valentić, mama i beba
Mama&Beba

Iako je javnost u pravom smislu riječi osvojila tek svojim pojavljivanjem u televizijskom šouu „Tvoje lice zvuči poznato“, kazališnoj je publici poznata već odavno po svojim brojnim ulogama u predstavama i pojavljivanjima u raznim umjetničkim uradcima.
Mjesto na našoj naslovnici zaslužila je prije tek tri mjeseca, i ovu simpatičnu glumicu požurili smo što prije ugostiti i s njom popričati. Uvijek nasmijana, Mia Anočić Valentić, predstavila nam je svog sina Marlija.

 

Mia, drago nam je ugostiti vas dvoje! Prošla su tek (ili već) tri mjeseca… Kako vam leži uloga u kojoj ste se našli, uloga mame? Je li to najvažnija uloga koju igrate?

Hvala vama što ste nas pozvali. Eto, morala sam roditi dijete da bih dobila naslovnicu. He he he. Šalim se. Da, prošla su VEĆ tri mjeseca. Imam osjećaj kao da sam još jučer bila trudna i uspuhivala se od težine i vrućine, a sada sam „nešto“ lakša i u klokanici nosim svoje zabundano dijete. S druge strane, koliko god brzo vrijeme prolazi, majka sam TEK tri mjeseca, a imam osjećaj kao da je Marli oduvijek s nama. Ovo je uistinu najvažnija i najljepša uloga koju sam „dobila“ i koju mogu igrati cijeli život. Vjerujem da neće biti nimalo dosadna. 🙂

Mia Anočić Valentić, mama i beba
Mama&Beba

Jeste li na početku bili zbunjeni, jeste li se pitali što zapravo radite i radite li to dobro ili ste odmah proplivali u novim majčinskim vodama?

Na dan odlaska iz bolnice bila sam zbunjena i razmišljala kako doma neću imati onaj gumb da pozvonim i pozovem sestru kao „joker zovi“ da mi pomogne oko bebe. No kad sam došla doma, sestru su zamijenili moj zaručnik Aleksandar, majka Snježana i sestra Tina. Zajedno smo se privikavali na to malo biće i njegove potrebe. Tako da iz dana u dan postajem sve sigurnija u svojoj novoj ulozi.

Što biste rekli, kakav ste tip mame – mama koja se zabrine i zbog najmanje promjene i neobičnosti ili mama koja smiruje sve oko sebe koji paničare?

Hm… Negdje između. Nova sam u ulozi majke, pa se brinem oko svake sitnice i brinem se kao nikada u životu, ali nastojim ne paničariti. Učim u hodu.

mama i beba, Mia Anočić Valentić
Mama&Beba

Kakva je beba Marli? Je li bio nježan prema Vama dosad ili Vas je namučio?

Marli je super beba! Po noći spava i po potrebi se budi kad je gladan i žedan, a danju sisa, guguće, stalno se smije i tu i tamo odrijema. Ne voli spavati po danu. He he he. I ne budi me prerano ujutro. Mnoge moje prijateljice, koje imaju malu bebu, ljubomorne su na mene jer kažu da su neispavane. Nemam pojma o čemu one pričaju. He he he. Grčeva jedva da je i bilo. Sad čekamo zubiće… 🙂

Mia Anočić Valentić, mama i beba
Mama&Beba

Vesele ste naravi, takav dojam ostavljate. Je li Vam to pomoglo u teškim trenutcima, u prvim danima koji su najteži?

Naravno da je pomoglo. Od trudova, porođaja, bolova nakon porođaja do navikavanja na novi tempo i novi život… Smijeh je lijek! Zato i radim u Satiričkom kazalištu Kerempuh. Koliko god da mi je teško i koliko god bila umorna, kad dobijem osmijeh od svog Marlija, odmah mi je lakše.

Mia Anočić Valentić, mama i beba
Mama&Beba

Kako Vi i Marli provodite vrijeme kad tate nema doma? Šećete li premda je vani hladno i tmurno ili se radije zabavljate na toplom?

Nastojim ga svaki dan, barem jedanput, izvesti na svježi zrak. I zbog njega i zbog sebe. Istina je da priprema za izlazak traje malo duže zbog slojevite odjeće, ali isplati se. Ostatak smo dana na toplom. Gugućemo, sisamo, pjevamo, smijemo se, ja pokušam nešto pojesti, onda spavamo, govorimo u množini i čekamo tatu da dođe s posla…

Zamislite Marlija s 20 godina… Kakav je? Kakav biste željeli da bude?

S takvim imenom mora biti legenda! He he. Ne znam, ne razmišljam tako daleko…

Razgovarala: Nataša Krstičević, Foto: Jasmina Cviljak, Šminka: Mihaela Mirković

Intervju je u cijelosti objavljen u časopisu Mama&Beba (siječanj 2019.)
novi broj, časopis