Mama

Maja Cvjetković Kević: Vita je moj početak i kraj svijeta!

maja cvjetković kević

Maja Cvjetković Kević jedna je od naših najpoznatijih i najuspješnijih manekenka. Otkako je 2005. osvojila titulu Miss Hrvatske, strelovit uspon u karijeri modela doveo ju je do domaćih ali i svjetskih pista, te joj osigurao titulu najuspješnijeg domaćeg modela.

U preko 10 godina dugoj karijeri Maja se smiješila s gotovo svih domaćih naslovnica i pista, a sada se smije i s naše rujanske naslovnice Mame&Bebe. Majčinstvo je njezina nova uloga u životu otkako je prošloga rujna postala majka preslatke Vite. Lijepa Maja sada se s naslovnice smiješi s porukom: Nema više Maje, sada su Maja i Vita.

Pitanje koje pitamo sve mame: kako je prošao porođaj?

Porođaj je prošao odlično. Vitica se rodila u Petrovoj bolnici, carskim rezom. Na porođaju mi je bio moj prijatelj, doktor Marko Kisić koji mi je i vodio trudnoću u Zagrebu. Uz njega bio je i cijeli savršeni tim koji mi je olakšao porođaj i učinio da se osjećam opušteno koliko je god to moguće.

maja cvjetković kević

Kako ste doživjeli tu životnu promjenu postavši mamom?

Meni se trudnoća nije dogodila slučajno, jako smo željeli zajedničku bebu, tako da sam unaprijed bila pripremljena na najveću i najljepšu životnu promjenu. Rođenje Vite nešto je najljepše sto mi se dogodilo u životu. Taj se osjećaj ne može opisati i ne može se mjeriti ni s čim.

Upoznajte naše čitatelje s Vitom, što voli, što ne voli – kakva je beba?

Vita je savršena beba, stalno je vesela i nasmijana. Širi pozitivnu energiju. Voli muziku, kao i cijela tatina obitelj. Najsretnija je kad je centru pažnje. Ona je mamina šarmerica, velikih toplih okica.

maja cvjetković kević

Vita je nedavno navršila godinu dana, hoćete li je upisati u jaslice, ili će možda raditi baka-servis – baka je i prva objavila da je najponosnija baka na svitu.

Baka-servis u Zagrebu ne može raditi jer ni moji ni Andrijini ne žive u Zagrebu. Neću je još ovu godinu dati u vrtić. Nekako ćemo se organizirati. Ja mogu raditi i od doma, tako da će, kako stvari stoje, Vita biti cijelo vrijeme sa mnom.

maja cvjetković kević

Obzirom na to da ste manekenka, ljepota vam je vrlo važna za posao, koliko se stignete posvećivati sebi otkako ste majka? Znamo svi za onaj mit da je, kad žena postane majke, vrhunac uređivanja čista majica… 🙂

Ja volim biti uređena. Osjećam se dobro kad sam sređena, dotjerana. Vita ide sa mnom i frizeru i na manikure. Uspijem srediti sebe i Vitu. Sad više vremena izgubim na Vitine odjevne kombinacije nego na svoje, ali sebe nisam nikako zapustila.

maja cvjetković kević

Kako biste nam opisali svog supruga Andriju kao tatu?

Andrija je super tata. On i Vita imaju neki svoj svijet i neku svoju zajedničku posebnu energiju. On će ju moći naučiti jako puno stvari u životu i bit će joj najbolji oslonac.

Je li istina da su kćeri privrženije očevima, vidi li se to već sada kod Vite?

Iako to često ne želim priznati, mislim da su kćeri ipak privrženije očevima. Sjaj u Vitinim očima i količinu sreće kad ugleda tatu jako je teško opisati riječima.

Razgovarala: Lucija Anić, Foto: Jasmina Cviljak, Frizura: Frizerski salon Family, Šminka: Katarina Maglov Make Up Artist, Cvijeće: Cvjetni Atelje Artistik

Intervju je u cijelosti objavljen u časopisu Mama&Beba (rujan 2018.)
maja svjetković kević