Bebe i mališani

Ljeto u gradu s bebom – kako se zabaviti

ljeto u gradu

Jedva ste dočekali lijepo vrijeme i one dane koje možete provesti u beskrajnim šetnjama s bebom i drugim mama-prijateljicama. Ako ljeto s bebom provodite u gradu, imamo neke ideje za dobru zabavu…

Činjenica je da je uvijek ljepše biti na moru, uz rijeku, ali i ljeto u gradu s bebom može vam biti itekako zabavno. Uz malo prilagodbe, uživat ćete i vi i beba. Dakle, dohvatite šeširić i sredstvo za zaštitu od sunca i krenite!

Istražite gradske parkove

Bez obzira na to u kojoj je fazi razvoja vaša beba – puže li, prohodava, ili tek pokušava sjediti – parkovi su uvijek dobra ideja. Pa zašto ne biste istražili i one koji nisu tako blizu vašeg doma? Ponesite dovoljno vode, dekicu za piknik, pozovite društvo i krenite s upoznavanjem gradskih parkova! I sjetite se da je bebi sve novo i zanimljivo.

Seoska imanja izvan grada

Ponudu raznih seoskih i sličnih imanja u najbližoj okolici grada vrijedi istražiti. U nekima možete pogledati domaće životinje, većinom svi nude igrališta za djecu, a priroda je često predivna. Tu je i hrana, što je veliki plus. Dakle, imate sve što vam treba za jednodnevni izlet, a ako to uspijete organizirati radnim danom, gužva će biti daleko manja.

Posjetite gradski bazen

Naravno, toplice sa svim onim što nude su daleko privlačnije, ali nisu niti gradski bazeni ‘za odbaciti’. Onima najmlađima ne treba puno – čak i da su u toplicama ili vodenom parku, neće moći koristiti puno tog osim vode, a tog ima na gradskim bazenima. Karte za gradske bazene su obično poprilično jeftine, pa si možete priuštiti otići na sat, dva ili koliko vam odgovara. Rashlađenje i zabava zagarantirani, kao i čvrsti spavanac nakon tog!

I centar je IN!

Znate kako izgleda vaš grad ljeti? Da, poprilično pusto! Zašto ne biste s bebom prošetali upravo središtem grada? To je onaj dio koji možda često izbjegavate zbog gužvi, ali ljeto je idealno vrijeme za upoznavanje sa središtem grada. Ako imate i starijeg mališana, ovo je idealna prilika da on ili ona upoznaju svoj grad.

Besplatni koncert

Ljeti se često znaju održavati besplatni koncerti u središtu grada, pa zašto ne biste s bebom poslušali taj koncert i doživjeli nešto što ste možda već zaboravili – piće u jednoj ruci, beba na sigurnom, a mama-prijateljica za razgovor itekako poželjna za idiličan dojam!

Foto: Freepik