Zdravlje i prehrana

Inhalatori kao prva linija obrane protiv respiratornih poteškoća

inhalatori

Otkrijte zašto su inhalatori pravi izbor za prevenciju i ublažavanje simptoma dišnog sustava

Jesen je mnogima najdraže godišnje doba jer donosi čarobno razdoblje u kojem priroda obasjava jedinstvenom paletom boja i mirisa, a ljudi uživaju u toplim napitcima, udobnoj odjeći i društvu s najmilijima. Međutim, hladno vrijeme donosi porast respiratornih infekcija – kašalj, kihanje i začepljeni nos.  Uslijed nepotpuno razvijenog imuniteta, djeca su još sklonija zarazama i zahvaljujući tipičnom dječjem ponašanju kao što je disanje na usta, bliskom doticaju s potencijalno zaraženom djecom i predmetima.

Za bolju pripremu i očuvanje zdravlja u hladnijim mjesecima, važno je poduzeti nekoliko koraka. Osim hidratacije i pravilne prehrane, važno je i tijelu dati dovoljno vremena da se oporavi od svakodnevnih obveza, a ako do sada niste, mogli biste razmisliti i o korištenju vitamina i dodataka prehrani za sebe ili dijete, koji mogu pomoći imunološkom sustavu u borbi protiv virusa i bakterija.

Tijekom sezone virusnih infekcija, vrlo je važno i redovito prozračivanje prostorija u kojima  boravite, a sve kako biste osigurali bolju kvalitetu zraka i smanjili rizik od iritacije dišnih puteva. Uz sve ove preventivne mjere, neizostavno i praktično rješenje su inhalatori koji predstavljaju prvu liniju obrane za ublažavanje respiratornih poteškoća.

inhalatori

Kako bi vam pomogao da živite bez ikakvog kompromisa u pogledu svog respiratornog zdravlja, OMRON je razvio inovativan i sveobuhvatan asortiman inhalatora, dizajniran za borbu protiv različitih respiratornih smetnji. Glavna funkcija inhalatora je pretvoriti tekući lijek u finu maglicu i isporučiti ga u odgovarajući dio dišnih putova radi ublažavanja simptoma respiratornih bolesti.

Široka ponuda Omron inhalatora iz Medikor asortimana pruža različite opcije i zadovoljava sve potrebe, što dodatno potvrđuju i BEST BUY nagrade za 2022. i 2023. godinu. Među Omron inhalatorima, posebno se ističu Omron C28P kompresorski inhalator i Omron Duobaby inhalator.
inhalatori

Ako tražite rješenje za cijelu obitelj, Omron C28P kompresorski inhalator je pravi izbor.  Uključuje AVT tehnologiju kojom se optimizira strujanje lijeka tijekom inhalacije i smanjuje gubitak lijeka tijekom izdisanja. Osim toga, dodatna prednost ovog kompresorskog inhalatora je da omogućuje inhalaciju u ležećem položaju, što ga čini iznimno praktičnim i prilagodljivim uređajem, pa je omiljen među roditeljima diljem svijeta.

Još jedan sjajan partner za brigu o dišnim putevima je Omron Duobaby, jedinstveni 2 u 1 kompresorski inhalator s nosnim aspiratorom koji olakšava ublažavanje dišnih tegoba kod djece. Inhalator učinkovito prenosi lijek ili fiziološku otopinu u gornji i donji dišni sustav, dok aspirator nježno čisti nosić, smanjuje začepljenost i omogućuje vašemu djetetu slobodno i bezbrižno disanje.
inhalatori

Prije kupnje inhalatora bitno je razmotriti kompatibilnost i prilagoditi uređaj vašem zdravstvenom stanju i osobnim potrebama, uzimajući u obzir dob, tjelesne i kognitivne sposobnosti te specifične zahtjeve vaše terapije.

Sve informacije i savjete kako odabrati odgovarajući inhalator možete pronaći u Omron vodiču koji je dostupan na Medikor blogu, a do kraja listopada ih pronađite po akcijskim cijenama u Medikor web shopu, specijaliziranoj Medikor prodavaonici te u svim bolje opremljenim ljekarnama diljem Hrvatske.

Tekst i foto: promo