Imena za bebu

Imena za djevojčice – neka inspiracija poteče

Imena za bebu

Imena za bebu problem su za roditelje od pamtivijeka. No, na svu sreću tu smo mi kako bi vam bare malo olakšali. Ovoga puta inspiraciju pronađite u rijekama i to imena za djevojčice… jer zaista kriju prekrasna imena!

Imena za bebu možete pronaći svugdje oko sebe, pa čak i kada otvorite atlas ili ako prošećete parkiralištem. Sada vam donosimo inspiraciju za imena za bebe, ali djevojčice… i to u rijekama oko nas. 

Una

Jedna od najljepših rijeka u Hrvatskoj hladna Una je ujedno i prirodna granica između Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 

Seine / Sena

Rijeka u Sjevernoj Francuskoj koja protječe kroz Pariz, a ulijeva se u La Manche. 

Pročitajte još i: Imena za bebu: starohrvatska mitologija

Korana

Jedna od četiriju rijeka grada Karlovca, a izvire u Plitvičkim jezerima. Ime Korane još uvijek nije poznato do kraja, neki smatraju da dolazi od kora – biljka, dok drugi kažu da je zapravo Gorana, gorska. 

Mura

Rijeka u Međimurju ujedno i najsjevernija hrvatska rijeka koja predstavlja prirodnu granicu prema Sloveniji i Madžarskoj.

Mirna

Najduža rijeka Istarske županije koja izvire kod Huma, a prirodna znamenitost joj je Motovunska šuma hrasta lužnjaka. 

Lena

Lena je ruska rijeka, deseta po dužini u svijetu. Ime joj znači “velika rijeka” i obuhvaća veći dio istočnog Sibira. 

Pročitajte još i: Imena za bebu – jesen kao inspiracija

Rajna

Rajna je jedna od najvažnijih i najprometnijih europskih rijeka koja izvire u švicarskim Alpama, a ulijeva se u Sjeverno more. 

Dvina

Sjeverna i Zapadna Dvina dvije su rijeke koje prolaze kroz Rusiju, od čega Zapadna Dvina protječe i kroz Bjelorusiju i Latviju. 

Loire / Lora

Loire je najduža francuska rijeka čiji se središnji dio nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Njena dolina dom je više od tri stotine dvoraca. 

Tara

Tara je crnogorska rijeka koja radi prirodnu granicu sa susjednom Bosnom i Hercegovinom, a veći dio rijeke je pod UNESCO-vom zaštitom kao dio Nacionalnog parka Durmitora. 

Foto: Freepik