Bebe i mališani

Genijalni savjeti za dan na plaži s bebom!

dan na plazi s bebom

Iako vam se možda činilo da će sve ove godine krenuti u nekom sasvim drugom smjeru, vi ste napokon krenuli u smjeru mora i plaže! Jupi! Možda ste tek u fazi planiranja, ali naši će vam savjeti itekako dobro doći kad ste na plaži s bebom.

Naše ste savjete za putovanje s bebama i mališanima u autu sigurno već proučili, nabavili ste sve što vam za bebino prvo ljeto treba, a sad vam trebaju praktični savjeti za plažu. I tu smo opet mi, sa zanimljivim idejama. Pratite naše savjete i dani na plaži s bebom mogu početi!

Suncobran i bazen na napuhavanje

Niste valjda mislili provesti dan na plaži s bebom bez suncobrana? Niste, naravno. No, je li vam na pamet pao bazen na napuhavanje? Mogao bi vam dobro doći kao jednostavnija opcija kupanja bebe na sigurnom. Osim toga, voda se u bazenu lakše ugrije.

Prostor za igranje od – plahte

Kladimo se da vam ovo nikad nije palo na pamet! Uzmite plahtu s gumicama na krajevima sa sobom na plažu. Postavite ju na tlo, a u svaki kut postavite nešto teško (sigurni smo da stvari imate i previše) i navucite krajeve prema gore. Dobili ste prostor za igranje s minimalnom količinom pijeska i kontroliranim „materijalom“. Genijalno, zar ne?

Zamrznuta užina

Večer prije zaledite neke prikladne užine, kao što su jogurt ili voćne kašice koje ste sami priredili. Kad bude vrijeme za jelo, bit će zanimljive konzistencijom, dovoljno ledeni, a i slasni!

Prskalice

Nabavite običnu jednostavnu prskalicu u koju možete uliti vode. Ako vidite da je bebi vruće, poprskajte je malo. Osvježenje dobro dođe!

Ledena zaštita

Večer prije stavite sredstva za zaštitu od sunca u hladnjak, a kad krenete na plažu prebacite ih u prijenosni hladnjak. Tako će dodatno osvježiti prilikom mazanja i vas i bebu.

Zaboravite fensi igračke

Na plaži je toliko toga zanimljivo, novo, toliko toga za čuti, vidjeti, dotaknuti – koga još briga za igračke?! Jedino što vam treba je kantica i lopatica. Imajte na umu da će pored svih igračaka vaša beba vjerojatno posegnuti za kamenom. I staviti ga u usta.

Zaledite vodu

Večer prije zaledite nekoliko boca vode. Boce vam mogu poslužiti za održavanje hrane hladnom u prijenosnom hladnjaku, a vi ćete piti hladnu vodu – ne može bolje!

Rezervni ručnici

Na plaži ćete imati potrebne ručnike, ali ostavite ih nekoliko i u autu. Dobro će vam doći da se na povratku s plaže najprije obrišete od zaostalog pijeska ili pak podmetnete pod guzu onima koji su do auta došli mokri.

Ponesite mali ventilator

Ljeti nije teško nabaviti mali ventilator na baterije koji se može štipalicom pričvrstiti za nešto. Dobro će doći bebi, ali i vama!

Senzorno iskustvo

Neka odlazak na plažu bude pravo senzorno iznenađenje za bebu! Kamenje, školjke, različite teksture i boje, pješčani bazenčići s vodom… Nema boljeg za uživanciju, ali  i učenje!

Učite nove riječi

Iskoristite priliku da dan na plaži s bebom provedete raznoliko, a priliku za učenje nemojte propustiti. Okružuju vas predmeti koje beba nema često priliku vidjeti. Imenujte ih dok ih pokazujete.

Iskopajte rupu

Ako ste na pravoj pješčanoj plaži, iskopajte rupu u kojoj beba može sjediti i zabavljati se. pijesak će i na toj dubini biti malo hladniji, a bebu ćete lakše kontrolirati. I fora je, priznajte!

Foto: Freepik