Mama

Brzinsko čišćenje doma – kako si olakšati kada je beba tu

brzinsko čišćenje doma

Brzinsko čišćenje doma uvijek dobro zvuči. No, ne zbog onog dijela „čišćenje“, nego zbog onog „brzinsko“. Svaka mama će si rado olakšati kad je beba uz nju.

Čišćenje nije uvijek i svima bauk i nešto od čega bježe. Čistiti se mora. Ali čak i zaljubljenici u čišćenje (da, ima i takvih) moraju priznati da je sve teže kad se u to čišćenje upetlja – beba.

Na veliko čišćenje kad stigne beba gotovo da možete zaboraviti. Zato je brzinsko čišćenje doma još važnije i praktičnije, iako nam se nekad čini da u toj sekundi nemamo vremena. No, želite li juhu koja je iskipila po štednjaku oprati odmah ili ostaviti za kasnije?

brzinsko čišćenje doma

Upravo zato što nemate vremena (a ni živaca, priznajte) na bacanje za pranje, ribanje i glancanje, važno je ne ostavljati stvari za kasnije. Posebno one za koje vam je potrebno tek nekoliko minuta. Znate ono kako se neke „situacije“ uvijek događaju kad beba nije dobre volje, kad ste vi baš u nekoj strci? Tad vam treba uistinu brzinsko rješenje! Ne čudi zato da su baš mame te koje su otkrile recept – vlažne maramice.

Odavno one ne služe samo za brisanje bebine guze, one su postale neizbježno sredstvo za brzinsko čišćenje doma.

brzinsko čišćenje doma

Koje su to situacije u kojima ćete zasigurno biti zahvalni što imate Lupilu vlažne maramice pri ruci?
  • Upravo ste na prematalici razmotali pelenu punu prekomjerno tekućeg sadržaja i sve se… izlilo po prematalici. Dovoljno rečeno.
  • Nedavno ste počeli s dohranom, uveli ste upravo brokulu, onako divno zelenu, a beba je – beba i želi sama probati… Znate kako ovo završava.
  • Vašem ste već velikom zlatu dali da crta za stolom. Koji ste zaštitili. Vratili ste se u sobu i vidjeli kako se crtanje prebacilo na pod. Na parket.
  • Vaš veliki dečko obožava gusare. Toliko da je poželio da njegova mlađa seka postane gusarica i za to upotrijebio flomaster…
  • Crijevna. I sadržaj želuca vašeg čeda na vašem tepihu…
  • Shvatili ste da prašinu s polica i slika niste prebrisali… Ne sjećate se otkad. I želite to napraviti SAD!
  • Baš kad ste ušli u stan, nanjušili ste da je vaše omiljeno stvorenje tapkajući po travi u parku ugazilo u ono što netko nije pokupio za svojim psom…

I situacije se nižu i nižu, a svatko bi mogao dodati neku svoju. Stoga zalihe vlažnih maramica u kući ne smiju nestati. Nema sumnje, svaka veća kupovina podrazumijeva da će se Lupilu vlažne maramice naći u vašoj košarici. I da ćete za njima posegnuti u svakoj od „situacija“.

Pitate se, na kraju, kako su naše mame i bake živjele bez vlažnih maramica, kako to da nama toliko trebaju?
Osim što one nisu mogle niti zamisliti nešto takvo, život im je tekao puno drukčije, pa su osim za brzinsko čišćenje doma, imale daleko više vremena za ono malo veće. No, budite sigurni, da su ih imale, voljele bi ih jednako koliko i ova generacija.

Foto: Freepik