Obitelj

9 najboljih pasmina mačaka za obitelji s djecom

pasmina mačaka

Mačka je izvrstan dodatak svakoj obitelji. One mogu unijeti ljubav, karakter i zabavu u kuću. Ali ako imate djecu, morate uzeti u obzir dobrobit mačke te sigurnost i uživanje djeteta.

Djeca obično bockaju, povlače i guraju mačke i male životinje. Iako mačji član vaše obitelji može imati sposobnost da se makne s puta i podigne se visoko, još ga se uvijek može uhvatiti nespremnog.

Stoga biste trebali potražiti pasminu mačaka koja nije samo puna ljubavi i odana, već i čvrsta i izdržljiva. Donosimo vam 9 pasmina mačaka koje su prikladne za djecu i obitelj.

1.Abesinska mačka

Abesinska mačka je savršen izbor za obitelji i ima ponešto za svakoga u kući. One su bistre, inteligentne i dovoljno brze da se maknu s puta male djece, ali su dovoljno ljubazne i privržene odraslima i starijoj djeci. Pasmina će također živjeti s drugim mačkama i može živjeti u kući s dobro odgojenim psima.

2.Bengalska mačka

Bengalska mačka je aktivna i živahna. Ako imate djecu, trebali biste provjeriti s uzgajivačem koliko je generacija udaljena mačka od njihovih hibridnih rođaka divlje leopard mačke.

pasmine mačaka

U idealnom slučaju, trebali biste osigurati da vaša domaća mačka bude najmanje četiri generacije udaljena od ove divlje faze. Vole se penjati, hodati i često ih se može naučiti donositi i igrati razne igre, čak i s malom djecom.

3.Birmanske mačke

Birmanska mačka se smatra pomalo čarobnom pasminom, a birmani su u svakoj zemlji malo drugačiji, ali općenito, možete očekivati ​​ujednačenu mačku koja se neće ljutiti ni agresivno ponašati.

Tolerantne su prema grabljivim mališanima, slažu se s drugim kućnim ljubimcima u kući i uživat će u druženju s ljudima.

4.Egzotična kratkodlaka mačka

Egzotična kratkodlaka mačka je križanac američke i perzijske mačke. Imaju iste značajke kao i perzijanci, ali gušću dlaku. Potrebno im je puno manje njegovanja nego što to zahtijeva perzijska mačka, a smatraju se ležernim i prijateljskim mačkama.

5.Britanske kratkodlake mačke

Britanska kratkodlaka mačka je blage naravi, čak pomalo tiha i povučena. One će ipak postati odane i pune ljubavi članovi obitelji, a poznate su po tome što su privržene.

pasmine mačaka

Čvrste su i izdržljive, sklone su se kloniti većine bolesti i izvrstan su dodatak obiteljskom domu.

6.Manx

Mačka manx poznata je diljem svijeta po tome što nema rep. Pasmina zapravo može imati rep, pola repa ili biti bez repa. Potječu s otoka Mana te su prijateljski raspoložene i nježne, a ujedno su i razigrane, što ih čini odličnim izborom za obiteljski dom.

7.Burmanske mačke

Burmanci se naširoko smatraju vrhunskim mačkama za pratnju. One su privržene, ponekad se opisuju kao najprivrženija pasmina. Mogu se nazvati čičak mačkama jer će uvijek biti što bliže svom vlasniku, pa ako niste spremni da vas mala sjena prati po kući cijeli dan ili ako ste duže izvan kuće , ovo možda nije prava pasmina za vas.

8.Sijamske mačke

Sijamske mačke su dobro poznata pasmina mačaka i idealan su izbor za obitelji s djecom i psima. Vrlo su radoznale, promatraju što se događa oko njih. Razigrane su, uživaju u društvu i brzo zavole svoju obitelj.

9.Sibirska mačka

Sibirska mačka je izdržljiva mačka. Ne samo da mogu živjeti na temperaturama ispod nule, djelomično zahvaljujući svojoj dugoj i debeloj dlaci, već su i čvrste i uživat će u igri s djecom.

pasmine mačaka

Dlaka sibirske mačke ipak zahtijeva veliku pažnju i jako se linja.

Tekst i foto: World Cat Finder