Obitelj

Najbolji psi za obitelji s djecom

pasmina

Psi mogu naučiti djecu raznim stvarima poput odgovornosti, suosjećanja i suradnje. Sve te stvari mogu ih učiti i biti im najbolji mogući prijatelj za igru.

Prije kupnje ili udomljavanja psa poželjno bi bilo da istražite koja pasmina će najviše odgovarati životnom stilu vas i vaše obitelji. Neke pasmine pasa su aktivnije i zahtijevaju više dnevne aktivnosti, dok drugim pasminama više odgovara mirniji obiteljski život.

U svakom slučaju, imati bebu i psa može biti jedno od najljepših iskustava na svijetu, no najbitnije je odabrati psa koji su odlični s djecom. Donosimo vam tri najbolje pasmine koje se odlično slažu s djecom.

1. Labrador retriver

Osim što su već dugi niz godina najpopularniji obiteljski ljubimci, labradori imaju odličan karakter koji se fenomenalno slaže uz djecu. Labradori su aktivni, prijateljski psi puni ljubavi i nježnosti za sve članove svoje obitelji.

labrador
Foto: Unsplash

Oni su originalno uzgajani kako bi pomogli kanadskim ribarima izvlačiti mreže te skupljati ribu koja je ispala iz mreža. Nemojte se čuditi što ovi psi naprosto obožavaju vodu. Bit će najsretniji ako cijela obitelj ide na plažu gdje će vaš labrador imati priliku plivati do iznemoglosti. Dobra stvar je što ta iznemoglost nikada ne stigne i ovi psi imaju dovoljno energije za sate i sate igranja.

2. Zlatni retriver

Zlatni retriveri su već dugi niz godina na popisu top 5 najpopularnijih svjetskih pasmina. Kao i ostale retriverske pasmine, ovi psi obožavaju vodu i sve vezano za nju. Imaju prekrasnu, dugu, duplu dlaku tako da im odgovaraju aktivnosti i po toplijem i po hladnijem vremenu.

Ovi psi su izuzetno nježni i puni ljubavi. Relativno ih je lako dresirati jer imaju prirodan nagon za udovoljavanje vlasniku. To je karakteristika koja je srodna raznim lovačkim pasminama.

zlatni retriver
Foto: Pixabay

Popularni “Goldiji” imaju izuzetno puno energije koja im omogućava da su uvijek spremni za igru. S obzirom da su retriveri, u genima im je da vraćaju (aportiraju) stvari. Ovim psima nikada nije dosta trčanja za lopticama.

3. Newfoundland

Ova pasmina začudi ljude kada se razgovara o psima koji su odlični za djecu. Najveći problem ljudima predstavlja njihova veličina jer su ovi psi zaista veliki. Gotovo da su divovska pasmina, stoga dosta nas pretpostavlja da nisu najbolji odabir za kućanstva s djecom. Istina ne može biti dalje od toga.

Nadimak newfoundlanda je “psi dadilje” te su za vrijeme viktorijanske Engleske ovi psi bili zaduženi za čuvanje i “dadiljanje” djece. Oni jesu izuzetno veliki, no koliko su veliki toliko su i nježni i obzirni. Newfoundland je nježni div koji ima beskrajno mnogo strpljenja za sve dječje ideje i želje. Oni su također odlični plivači koji su u nekoliko navrata spašavali ljude od utapanja. Ovi ogromni psi odličan su odabir za obitelji i djecu od rođenja do kraja njihova života.

Tekst: World Dog Finder
Foto: Pixabay