Obitelj

8 razloga zašto su tete i ujaci, strine i stričevi skroz zakon!

tete i ujaci

U životu svakog djeteta postoji jedna odrasla osobu koju više voli, preferira, divi joj se, uz – naravno, mamu i tatu. Te odrasle osobe najčešće su članovi obitelji, a obično su to teta i ujaci ili strine i stričevi.

Naravno, baka i djed su također tu, ali tete i ujaci i ujne ili strine i stričevi su posebna vrsta cool odrasle osobe. Najčešće je to jer svaki puta kada se vide igraju se ili pak idu na sladoled, možda imaju neki svoj ritual.

Upravo zato, veza između vašeg mališana i njegovih teta ili stričeva je posebna, a vi kao roditelj možete je pomoći njegovati.

A ovo je 8 razloga zašto su tete i ujaci baš zakon:
 1. Oni su cool odrasle osobe
  Sjetite se samo kada ste bili dijete, pa su vam mama i tata u nekim situacijama bili kao neprijatelji. Najčešće se odmah pored našla teta koja je znala utješiti, dati omiljeni slatkiš, odvesti u kinu ili samo zajedno s vama gledati omiljeni crtić komadić čokolade ili vam pustila svoj omiljeni crtić.
 2. Imaju drugačije mišljenje
  Uvijek treba slušati roditelji no ponekad je dobro čuti i drugo mišljenje o istoj stvari.
 3.  Oni su kao “drugi” roditelji
  Bez obzira radi li se o šetnji kolicima dok se mama tušira ili odlasku u parkić, tete i ujaci su roditeljima najbliža rodbina i vjerojatno u njih imaju najviše povjerenja.
 4. Mudri su!
  Tete i ujaci su kao mudraci. Uvijek imaju neku zabavnu anegdotu koja će olakšati situaciju, neku šalu da oraspolože, mudri savjet kojim će vam rado pomoći.
 5. Služe kao tampon zona!
  Nismo sigurni je li zaista znanstveno dokazano, ali nama se čini da je. Tete i ujaci ili pak strine i stričevi, spuštaju tenzije u prostoriji kada god to zatreba.
 6. Vole ugađati klincima !
  I da, ponekad to graniči s razmaženošću, ali okej je da postoji neka odrasla osoba koja će rado udovoljiti svakom hiru vašeg djeteta. Klinci uvijek znaju što mogu tražiti od koga, a najčešće i  kada treba stati.
 7. Kao da čitaju misli
  Klinci i roditelji provode jaaako puno vremena zajedno, zato ponekad postanu neosjetljivi na neke uobičajene situacije. E upravo te situacije će ujaci i ujne vrlo dobro pročitati. I uvijek pomoći!
 8. Uživaju s klincima, onako iskreno!
  Najčešće jedva čekaju njihov posebni izlazak ili da im kupe čokoladicu.

Foto: Pexsels