Gric, gric

Za potpuni božićni ugođaj ispecite Rudolfove kolačiće

pitajmamu-bozicni-ugodaj

Božićni ugođaj bit će potpun uz ove sljezove kolačiće umočene u čokoladu.

Klinci vole izrađivati i klinci vole papati – pogotovo ove zamamne sljezove kolačiće. Izradu započnite tako da dijete u više sljezovih kolačića prvo upikne drveni štapić. Tako će cjelokupna izrada biti jednostavnija i manje prljava. 

Potom kolačić treba, o da, umočiti u zdjelu otopljene čokolade. Ima li nešto zamamnije od umakanja u toplu, rastopljenu čokoladu? A klincima je to, usto, jako zabavno. 

Nakon dobrog “kupanca” u čoko – lokvi premjestite svoje sljezove kolačiće na poseban pladanj pa pomognite djeci da stvore od njih omiljenog soba Rudolfa. Jer kakav je to božićni ugođaj bez Rudolfa u blizini?!

I nos i usta neka budu od nekih jestivih bombona. Jer sigurno će ubrzo i biti pojedeni, a nije zgodno stalno se brinuti hoće li dijete staviti u usta nešto nejestivo – ovako se odmah riješite straha. 

Pitajmamu Bozicni Ugodaj1

Nakon ovog dekoriranja Rudolf treba u hladnjak da se sve zajedno malo „stisne“. Dva do tri sata trebala bi biti dovoljna, pa su vaši sljezovi kolačići spremni za još malo ukrašavanja. Ako nemate ništa što bi vam poslužilo kao rogovi, iskoristite čistače cijevi ili grančice.

Foto: M&B