Tata

Tatina ljubav: uvrstite male rituale ljubavi u svakodnevni život

tatina ljubav

Uvijek je pravo vrijeme da u svoju svakodnevicu uvrstite male rituale ljubavi i nježnosti prema svojoj djeci, a i prema supruzi.

Ovi mali savjeti mogu vam služiti kao podsjetnik da za ljubav nije potrebna velika gesta, već mali zagrljaj ili pak pusa za laku noć. Tatina ljubav i ovi svakodnevni savjeti uvelike mogu popraviti vaš, a i njihov dan!

U današnje je vrijeme ponekad teško uhvatiti vrijeme za male trenutke nježnosti. Ne mislimo na velike geste ljubavi, poput kupnje nove igračke ili posjeta zoološkom vrtu, već na one male svakodnevne trenutke koji će vašem djetetu promijeniti svijet.

  1. Obiteljski zagrljaji

Smijeh je najbolji lijek, a zagrljaj je prva pomoć. Stoga, uvedite novu obiteljsku tradiciju, a to neka budu obiteljski zagrljaji. Oni su posebice korisni ako u zraku osjećate nadolazeću svađu sa suprugom ili nervozu svojeg mališana.

Nema toga što zagrljaj ne može izliječiti, a tatina ljubav popraviti!

  1. Nadogradite dnevni kupanac

Umjesto da klinca svakog dana tuširate, priuštite mu povremeno kupanje u kadi punoj pjene, s njegovim najdražim igračkama. Bilo da imate curicu ili dečka, oboružajte se omiljenim igračkama, špricaljkama i spužvicama i igrajte se dok se ne smežurate.

Obavezno, pripremite mirišljav šampon ili kupku! Jer zašto ne?

  1. Riješite se kolica!

Ako mališana još vozite u kolicima, vrijeme je da kolica parkirate i krenete u dvonožnu avanturu ili pak jedno vrlo mazno nošenje. Tatina ljubav i prisnost mogu bebice natjerati u san pravednika, a mališana u najmaznijeg plišanca.

Svog hodača možete primiti za rukicu i krenuti u jednu lijepu šetnju kvartom, a svog puzavca stavite u nosiljku, stisnite uz sebe i krenite u istraživanje.

  1. Vrijeme je za spavanje!

Organizirajte poseban ritual prije spavanja. Bilo da je riječ o priči prije spavanja, malo maženja, igri s plišancima ili vašim malim noćnim razgovorima – izmjenjujte se s mamom ili, još bolje, uključite i mamu.

  1. Jutarnja rutina!

Jutra su posebice prenapeta i bježe prema podnevu glavom bez obzira. Nemojte zaboraviti da se klinci u našoj užurbanosti znaju i rasplakati, rastužiti i unervoziti.

Odvojite pet minuta svakog jutra za svoj posebni ritual! To može biti oblačenje, doručkovanje (i to je super navika) ili pak neki kratki pozdrav koji ćete koristiti samo vi i vaš klinac.

Foto: Freepik