Tata

Stvari koje tata i djeca moraju iskušati zajedno

Pitajmamu Tata I Djeca

Tata i djeca dobitna su kombinacija i trebaju dobiti svoju priliku češće nego što mislite.

Tate, kao i mame, trude se u odgoju svoje djece i žele im omogućiti iskustva u kojima će uživati. Neka od tih iskustava, budimo iskreni, potrebno je doživjeti baš s ocem jer djeca s njim imaju posebnu vezu i odnos.

Koja su to iskustva? Evo ih!

Izlet/putovanje

Putovanje s tatom, neopterećeno je, jednostavno, zabavno. Nema previše filozofije oko pakiranja ili obroka. Omiljeni sendviči, malo voća, dobra muzika u automobilu i put pod noge na neko posebno mjesto gdje ćete stvoriti najljepše uspomene.

Igranje na kiši

Ovo je izvrsna zabava, na koju će mama možda kolutati očima, a tata će sigurno uživati. Jer tko ne bi u svom tom šljapkanju, vrištanju, prskanju? Da, cipele, čarape i noge će možda na kraju biti mokre, ali lako će se oprati i osušiti. Zabavni trenutci pamtit će se malo dulje.

Igranje i gledanje omiljenih sportova

Nema ništa bolje nego provesti poslijepodne igrajući s tatom nogomet ili košarku. Tko može biti bolji i zabavniji trener od tate koji će se tako isto vratiti u formu? Ljubav prema zajedničkim sportovima najbolje je “zapečatiti” navijanjem uz utakmicu omiljenog kluba.

Tvrđava u dnevnom boravku

Gradnja tvrđave nešto je što svi klinci moraju barem jednom isprobati – zato, tate, na posao! Deke, kutije, fotelje, knjige, jastuci… sve će to poslužiti za najveću tvrđavu na svijetu. U nju se stisnite s baterijskom svjetiljkom, grickalicama i slikovnicama. Tako ugodno!

Spoj tata-kći

Ako imate kćer, ona su spojevi tata-kći nešto što morate organizirati dok su vaše princeze male, ali možete ih nastaviti i kada malo odrastu. Spojevi se mogu odvijati u kući ili vani, i neka budu posvećeni jačanju odnosa između vas dvoje. Radite nešto ugodno i zabavno, pokažite joj kako se njeni budući kavaliri trebaju ponašati.

Gledajte filmove sa super-junacima

Postoje li klinci koji ne obožavaju super-junake? Teško. Zato, uživajte s djecom u filmskoj večeri/poslijepodnevu uz Ratove zvijezda, Spidermena ili Marvela.

Zajednički odlazak frizeru

Ovo je obred koji tata i sin moraju proći zajedno. Odlazak frizeru može biti i prava muška stvar, pa ne uređuju se samo mame! A tek “frajerske” teme koje kruže tamo, idealno za osnaživanje odnosa tate i sina i zabavno vrijeme koje mogu provesti zajedno.

Kuglanje

Kuglanje je jako zabavno, taman dobar omjer natjecanja i suradnje. Nađite drugi – suparnički tata-sin tim i uživajte u kuglačkim večerima “nabijenima” adrenalinom, emocijama i smijehom.

Foto: Pixabay