Mama

Seksi mama nakon trudnoće? Da, naravno!

seksi mama

Zaboravite sve što ste dosad mislili da znate o seksi mamama. Današnja seksi mama izgleda sjajno upravo zato što ima djecu, a ne usprkos tome.

Seksi mama zna što je bitno (a to ne znači da joj je donje rublje usklađeno). Ona želi izgledati sjajno, ali isto tako zna da ima samo deset minuta da se za to pobrine. Njezino tajno oružje su samopouzdanje, dobar steznik i osmijeh. Jer sve se svodi na to da želite izgledati sjajno – i zbog svog dragog i zbog djece, ali ponajprije zbog sebe.

Povremena pedikura pomoći će vam da se osjećate bolje i sretnije, a to je prvi korak koji će vam osigurati da doista i izgledate bolje. Da iznutra i izvana budete seksi mama!

1. PRIGRLITE ŽIVOT

Jednom kad preživite iskustvo trudnoće i poroda, vrlo ćete vjerojatno biti puno hrabriji nego prije. Predstavljanje novoga projekta pred kolegama ili odlazak na zabavu bez partnera neće vam se više činiti toliko strašnim, a to će vas i dodatno osnažiti.
Mnoge se žene nakon što postanu mame prestanu opterećivati sobom i svojim tijelom, pa se i osjećaju bolje u svojoj koži, kažu psiholozi. Spoznaja o tome što je u životu bitno i neopterećivanje time što drugi misle dat će vam novo samopouzdanje kako biste nešto poduzeli te dobili ono što doista želite. Ako se ne osjećate snažnije, dajte si vremena za preispitivanje.

Fokusirate li se na nove prioritete, prestat ćete obraćati pozornost na trivijalnosti, i to će vam omogućiti da sagledate širu sliku. Zbog toga biste trebali imati dublji osjećaj vrijednosti. Majčinski vas život uči da nikad ne znate što vas čeka iza ugla – bilo da je riječ o ispadu bijesa vašeg mališana ili neočekivan virus vodenih kozica – a to će vam pomoći da se usredotočite na uživanje u svakome trenutku.

2. OSJEĆAJ SAMOUVJERENOSTI

Naravno, ne osjećamo se sjajno cijelo vrijeme. No pitate li bilo koju novopečenu mamu osjeća li se kao seksi mama i – ako njezino ime nije Miranda Kerr – vjerojatno će se na to samo nasmijati. Kad je riječ o izgradnji samopouzdanja nakon što ste dobili bebu, najvažnije je da svakoga dana nastojite odvojiti neko vrijeme za sebe. I nemojte zbog toga osjećati grižnju savjesti – jer od toga ćete dugoročno imati koristi.

Vodite računa o tome da odvojite za sat vremena u kojima ćete vi biti – vi,  a ne samo mama, svejedno je li to vrijeme dok beba spava tijekom dana ili nakon odlaska na noćni počinak. Iskoristite te trenutke kako biste radili nešto što vas veseli.

U podizanju samopouzdanja ne pomažu samo psihičke promjene – nemojte podcjenjivati snagu vlastite imaginacije. Kad se osjećate loše, zamislite da ste jaka žena koja vas nadahnjuje. To vam možda zvuči glupo, ali zapitajte se: Što bi Angelina Jolie učinila u ovoj situaciji? Zatim duboko udahnite i krenite dalje.

3. UKLJUČITE SVOJ SEKSI GUMB i BUDITE SEKSI MAMA

A sada je vrijeme da se dotaknemo i seksa. Što se više seksate, to se osjećate poželjnijom, i to ga više želite. Ali nije lako održati vrući ljubavni život. Tijekom većeg dijela prve godine djetetova života teško je naći pravi trenutak zbog silnih noćnih hranjenja, mijenjanja pelena i iscrpljenosti.

Normalno je da vam seks nekad nije na prvome mjestu, ali kad ste raspoloženi, nastojte to i iskoristiti – ne postoji bolji način da poradite na svome osjećaju poželjnosti. Seks je dobar za vas jer potiče kemijske reakcije u vašem tijelu koje pune vaše tijelo hormonima koji vam podižu raspoloženje, kažu stručnjaci. To će vam podići raspoloženje ako ste loše volje i pomoći će vam da se osjećate mnogo bolje.

Ako ste ispali iz „štosa“, postoje načini koji će vam pomoći da se vratite na pravi put. Ženama treba prvo potaknuti um kako bi se opustile i prepustile užitku. To katkada može biti problem jer mnogim je ženama teško isključiti „majku u sebi“.

Mala promjena, poput spavanja bez odjeće, pomoći će vam da se odmah osjećate poželjnije. To vam se čini nevažnim, ali pidžama katkada stvori mentalnu i psihičku zapreku. Možda mu tako nesvjesno dajete znak „ne večeras“. A zbog toga biste se možda mogli i osjećati neželjeno. Čitanje knjige poput Pedeset nijansi sive potaknut će vaše razmišljanje o seksu. No ako nemate vremena za čitanje, i uspomene će učiniti čuda. Prisjetite se svog prvog puta, svoje prve bračne noći ili one vruće ljetne noći na otoku…

Foto: Freepik