Mama

Proslavite mjesec ljubavi uz časopis Mama&Beba

Sarah Josipović

Preživjeli smo najdepresivniji dan u godini, siječanjske minuse, nismo dočekali prvi snijeg, ma ova zima nam nekako nije baš po volji… Već nam je pomalo dosta i teških kaputa i zimske odjeće. Kako je tek trudnicama? Pa, i one se mogu odjenuti sa stilom ako izaberu prave komade odjeće. A ako im je slatko iščekivanje pri kraju i beba uskoro dolazi, treba imati na umu da za prvi posjet bebi treba ispoštovati i neka pravila. Da, kao mali bonton. 

Dakle, veljača je tu – najkraći mjesec u godini! Pa iako nam dani uz mališane i prebrzo lete, vjerujemo da ćete uspjeti uhvatiti barem neki slobodni trenutak za listanje svog omiljenog časopisa kojeg smo i ovog puta s veseljem, nakon blagdanskog ludila, pripremali samo za vas.

Sarah Josipović

Ovaj put u svoj nas je mameći život pustila poznata marketinška stručnjakinja Sarah Josipović i upoznala nas sa svojim preslatkim, šarmantnim sinom Makom čiji nas je osmijeh sve oborio s nogu. Kako se nosi s novom i najvažnijom životnom ulogom, tko joj sve uskače u pomoć, saznat ćete u našem intervjuu.

Vjerujemo da ste do sada već zaboravili na novogodišnje odluke koje ste donijeli, a znate što? I trebate! Jer većina roditelja troši energiju na stvari koje ih iscrpljuju i zamaraju.

A mi vam predlažemo da okrenete stranicu i olakšate si život, da postanete Novi vi! Zajedno s nama otkrijte u čemu ste dobri i u tome uživajte još i više, a ono u čemu niste i u čemu ne uživate… hm, možda je u tome dobar vaš partner ili partnerica? 

Jedna od stvari koju sigurno volite je provoditi kreativno vrijeme sa svojom djecom. Ima li bolje prilike za to od Valentinova, praznika ljubavi? A ne, nismo ga zaboravili! Donosimo vam ideje za jedan neočekivani spoj na koji ćete otići, garantiramo, s osmijehom od uha do uha. 

No, kada spoj završi, treba se posvetiti i ozbiljnim stvarima, zar ne? Kako nam je svima dobrobit naše djece, njihov emotivni i psihički razvoj na prvom mjestu, naš smo specijal ovaj mjesec posvetili jednoj jako, jako važnoj, a ponekad zanemarenoj aktivnosti – čitanju. Vjerujemo da ćete se uz naše savjete, ideje i prijedloge, ako već niste, i vi “zakvačiti” za slikovnice, knjige, priče  i sve iz svijeta mašte. 

Uz čitanje, po ovim tmurnim i hladnim danima, treba nam još zabave u kući, a ideje za zabavu pročitajte u našem tekstu “Dosadno vam je?” Jer tu se skrivaju ideje za razbijanje dosade. A da igra nije samo zabava već i da razvija samopouzdanje, otkrit će vam tekst o Pametnom igranju.

Ni u ovom broju nismo propustili dotaknuti se i drugih važnih tema, pa vam tako naši stručnjaci od A do Ž opisuju kako izgleda prvi Sistematski pregled kod pedijatra, što možete očekivati i kako se na njega pripremiti. U priči s porođaja pročitajte o rijetkom, ali jako opasnom HELLP sindromu i hrabroj mami koja je odlučila boriti se za život svoje bebe. 

Vjerujemo da kao i mnoge mame uživate listajući časopis uz kavu. Bacite li ponekad pogled na dno šalice da vidite kakva vam je sudbina? Ako nemate pojma o gatanju, ne brinite. Ovaj put vam mi gatamo iz dlana i otkrivamo što vam život sprema kao roditelju. 

Pročitajte još i ovo:

Plodova voda – život znali
Trudnički mozak
Inkontinencija stolice 
Kako da prestane sisati taj palac?!
Dodatci za autosjedalice
Recepti za Valentinovo: Recite to hranom
Priča iz života: Pred nama je i dalje neizvjesna budućnost

Pišite nam i dalje na e-mail: redakcija@stampedo.hr ili u inbox FB stranice, a vidimo se i na Instagramu mamaibeba_hrvatska.
Naš YouTube kanal vas čeka da se pretplatite jer uskoro stižu brojna iznenađenja!