Obitelj

Pokreću se aktivnosti za upise u prve razrede

Roditelji predškolaca već se neko vrijeme pitaju kako će i kada obaviti sve potrebno za upis njihovih budućih đaka. S obzirom na donedavnu situaciju s koronavirusom, postupci su bili odgođeni. No, sad se sve ponovno pokreće.

Prošla su dva mjeseca otkako su obustavljene sve aktivnosti vezane uz upis djece u prve razrede osnovnih škola. Grad Zagreb na svojim je stranicama objavio da se te aktivnosti sada ponovno pokreću, ali to je zasad jedina informacija koju su roditelji dobili.

Naime, na stranicama stoji da će se termini za pregled kod školskog liječnika moći rezervirati putem aplikacije www.terminko.hr, te da se treba dogovoriti termin u školi koju će dijete pohađati. No, kako su roditelji odmah pohrlili na popularnog Terminka, tako su se mnogi i razočarali jer na Terminku termina još uvijek nema.

Sasvim očekivano, to je stvorilo pomutnju, pa su mnogi roditelji zvali izravno svoje liječnike, a oni su im uglavnom odgovarali da će termini biti ponuđeni u drugoj polovici svibnja.

Na stranicama Grada Zagreba stoji i da su škole dužne upise obaviti odmah po obavljenim pregledima, budući da će se postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta vršiti i nakon roka predviđenog pravilnikom, a to je 15. lipnja 2020. godine. Osim toga, tu možete pronaći i popis škola u kojima će se održati testiranje za učenike škola oštećenih potresom.

Foto: Freepik