Mama

Pamela Ramljak: Maria je naš dar s neba

Pamela Ramljak

Pamela Ramljak prvi je put gostovala u našem časopisu 2017. godine. Bebač Antun koji je tada bio u njezinu naručju proslavio je četvrti rođendan baš dan prije fotkanja na kojemu su nastale ove fotografije.

Ovaj put nas je Pamela Ramljak upoznala s malenom Marijom i zajedno su nam  s ponosom pokazale svoj predivni novi dom koji je Pamela sama uredila. Pamelu smo pitali što se sve dogodilo u ove četiri godine, kako se osjećaju u novom domu i svašta drugo…

KLIK NA VIDEO JE OBAVEZAN! 🙂

Prošle su tri i pol godine od vremena kad ste u naručju prvi put držali Antuna do vremena kad je u vašu obitelj stigla malena Maria. Je li lakše drugi put? Jeste li se brže snašli? Ili tu vrijedi ono da je svako dijete priča za sebe…

Kod mene definitivno vrijedi da je svako dijete priča za sebe. Maria je inače dobra djevojčica, ali ima faza – ima dana kad je stvarno jako nemirna, a ima dana kad je prekrasna, divna, za poželjeti. I uvijek se poklopi da su ti dani kad je divna i dobra onda kad imamo goste, pa mi svi govore „Ajme, kakva je ona dobrica!“ 🙂 U globalu je definitivno lakše, znaš što te čeka, ali da je Maria bila prvo dijete, mislim da bih isto rekla za Antuna, da je s njim lakše.

Pamela Ramljak
Foto: Mama&Beba
A kako je Antun prihvatio seku?

Jako voli seku i presretan je što napokon ima društvo. Inače je društven, stalno traži djecu, stalno se želi igrati. Maria je došla kao dar neba za njega, ne može biti sretniji što ima seku.

Odricanje je nešto na što ste navikli. Nije mala stvar odlučiti se na trudnoću tijekom koje znate da ćete biti – ovisni o igli. Čak 200 injekcija heperina za svaku trudnoću, zbog opasnosti od zgrušavanja krvi. Kad pogledate unazad, jeste li ponosni na sebe zbog toga što ste izdržali jer je rezultat nemjerljiv s pretrpljenim u oba slučaja…

Prvi put nekako ne znaš što te čeka, pa ti nije strašno. Doduše, strašno je kad dobiješ tu informaciju da se moraš bosti iglama. Drugi put sam znala što me čeka, pa mi je bilo malo lakše, psihički. Iako, sama činjenica da bez obzira na igle nešto može poći po zlu – i zbog toga i zbog godina – nije ti svejedno. Međutim, ja sam imala stvarno veliku vjeru da će biti sve u redu, što se vidi po imenima moje djece. Molila sam se i nekako nisam sumnjala, i na kraju je stvarno bilo sve u redu.

Pamela Ramljak
Foto: Mama&Beba
Biste li to još jednom ponovili? 🙂

Hm, pa možda da sam mlađa pet godina, bih! Ali sad mislim da je vrijeme da se malo opustimo i uživamo. Da ovo dvoje djece stavimo na pravi put i posvetimo se jedno drugom, suprug i ja.

Postoji li nešto što ste namjerno potisnuli kad se radi o malim bebama, pa Vas je sad Maria podsjetila? Nešto što Vam ne pada baš lako…

Pa nema baš nešto… Jedino sam se ponovno iznenadila, kad plače na primjer u kolicima kada smo negdje gdje je nikako ne mogu izvaditi jer je hladno, ili jednostavno ne mogu, kako me taj glasić, to vrištanje stresira. Eto, to sam zaboravila, koliko na majku djeluje taj zvuk toga glasića.

Razgovarala: Nataša Krstičević
Foto: Mama&Beba/Jasmina Cviljak
Šminka: Pamela Ramljak

Intervju je u cijelosti objavljen u časopisu Mama&Beba (veljača 2021.)

Pamela Ramljak, novi broj