Mama

Odbrojavajte dane do proljeća uz novi broj časopisa Mama&Beba

Mama&Beba, Ivana Blažoti Mijoč

Možete li vjerovati da se negdje daleko, na kraju tunela naslućuje kraj zime? Vrijeme se stalno poigrava s nama. Te je toplo, te hladno, pa grane sunce, a prognostičari nam onda najave snijeg! Čekamo taj snijeg, a on ne padne, pa nam uzmu i zimske radosti.

Pita se čovjek, što je stalno u ovom svijetu? Možemo vam sa sigurnošću reći da mi svakog mjeseca izlazimo točno na vrijeme, pa vas unatoč svim tim nepovoljnim meteorološkim prognozama omiljeni časopis Mama&Beba niti ovaj put neće iznevjeriti.

Mama&Beba, Ivana Blažoti Mijoć

Potrudili smo se preostale zimske dane učiniti što veselijima, pa smo objavili puuuunooo vaših rođendanskih čestitki, malo smo se maskirali, donijeli smo vam vijesti iz cijeloga svijeta, puno ukusnih recepata i uistinu zanimljivih tema.

U našem Specijalu ovog puta pročitajte kako usrećiti i nasmijati svoju bebu i to svakog dana. One su naša sreća od prvog trenutka kada dođu na svijet, a naš je zadatak da im tu sreću i uzvratimo. I nikada nije prerano za početi – zato smo vam objasnili korak po korak!

U intervju smo ovog puta ogolili  našu poznatu youtubericu, poduzetnicu i beauty blogericu, svestranu mamu Ivanu Blažoti Mijoč, čiji je suprug Dražen usput i naš kolumnist. Svakako, bacite oko i na njegovu kolumnu u kojoj ćete saznati kako se osjeća jedan tata kada mu sinu prvi put slome srce.

Ivana, koja svoju karijeru brižno gradi na Instagramu  i YouTube kanalu gdje ima jako puno pratitelja, otkrit će vam čari svog majčinskog života i upoznati vas sa svojim malim medenjakom Lennoxom koji je iz korijena promijenio njezin život.

Da, znate kako djeca mogu utjecati na naš život. I to još dok su u našem trbuhu! Trudnice, sigurno priželjkujete neki odlazak u daleke, tople krajeve, gdje biste samo uživale i odmarale. Ma nemojte se nervirati ako je to neizvedivo, mi vam donosimo ideje kako si kod kuće napraviti pravu, opuštajuću oazu.

Ipak, neki sretnici se mogu zaputiti i na pravo putovanje i tako napuniti baterije. Jer što ima ljepše nego vidjeti svijet? Tako razmišlja i obitelj Karuza koje ćete upoznati u našoj priči iz života. Obitelj je to koja živi za putovanja i  na njih je spremna potrošiti svaku kunu, a usput vode i uspješan blog Kruzovi.

No, znate što nije opuštajuće, već pomalo zastrašujuće? Povratak na posao nakon rodiljnog dopusta! Ne znamo kome je to prošlo bez stresa? Da, nikome, ali možda ipak nađete neki spas u našim savjetima.

A kada mama ode na posao, a klinci krenu u jaslice ili vrtić, željet ćete znati sve o njihovom imunosnom sustavu, o čemu ovoga puta od A do Ž pišu naši stručnjaci.

Jedna od stvari koja će pomoći u izgradnji tog imuniteta je sigurno zdrava prehrana, a o njoj čitajte u našim Supernamirnicama koje se moraju naći na tanjuru vašeg djeteta!

Kada smo riješili imunosni sustav, treba se pozabaviti i drugim djetetovim potrebama, pa ste tako sigurno i vi čuli da se sve češće u posljednje vrijeme spominje termin „darovita djeca“. Otprilike znate što je to, ali ne u potpunosti? Možda čak sumnjate da je vaše dijete u toj skupini? Kod nas pročitajte kako prepoznati darovitu djecu i kome se obratiti kako bi se ona i razvijala.

A pročitajte još i ove teme:

Kako teče oporavak nakon poroda poznat i kao babinje
Zašto je toliko važan Zlatni sat – prvi sat dojenja?
Zašto djeca jedu noću?
Kako potaknuti maštu vašeg mališana?
Kako prepoznati hiperaktivno dijete?
Prva pomoć za snalaženje u roditeljskom kaosu
Moderna mama u svijetu eteričnih ulja
Igrice za zbližavanje tate i bebe

Pišite nam i dalje na e-mail: redakcija@stampedo.hr ili u inbox FB stranice, a vidimo se i na Instagramu mamaibeba_hrvatska.
Naš YouTube kanal vas čeka da se pretplatite i uživate uz još više sadržaja.