Promo

Neka Božić bude sladak i djeci koja ga provode u bolnicama

Pitajmamu neka bozic bude sladak

Neka Božić bude sladak, pa i onima koji će ga proslaviti u bolničkom krevetu.

Studentska sekcija za pedijatriju Medicinskog fakulteta u Zagrebu aktivna je u mnogim projektima među kojima se posebno ističe onaj pod nazivom “Neka Božić bude sladak”.

O čemu se tu radi?

Već zadnjih nekoliko godina studenti uspješno uveseljavaju djecu koja, nažalost, božićne praznike moraju provesti u bolnici. To čine na način da provedu po nekoliko sati na odjelima pjevajući božićne pjesme, plešući i dijeleći im prigodne poklone.

Pokloni koje dijele produkt su raznih donacija tvrki i privatnih osoba, bez kojih ovaj projekt ne bi zaživio i ne bi bio moguć. Promoviraju ovu akciju i putem medija u nadi da će uspjeti skupiti dovoljno darova koje bi ih i ove godine podijelili djeci u zagrebačkim, a ovisno o broju donacija, i vanzagrebačkim općim bolnicama.

Ideje za poklone?

Neke od ideja za poklone su: slatkiši, grickalice, slikovnice, knjige, bojanke, školski pribor, higijenske potrepštine za djecu, igračke za bebe, crtići… Za stariju djecu idealni bi bili pokloni poput kozmetike, šminke, odjeće, slušalica, prijenosnih punjača, filmova i sl. Iz studentske sekcije kažu da prihvaćaju bilo koji oblik materijalne donacije jer pacijenata ima mnogo i raznih su dobi, od novorođenčadi do 18-godišnjaka.

Gdje predati donacije?

Donacije se mogu predati osobno u šarene kutije na Medicinskom fakultetu  na adresi Šalata 3, Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar (Rockfellerova 4), i na KBC-u Rebro Istočni i Edukacijski centar (Kišpatićeva 12) te u dogovoru s njima putem e-maila: studentskasekcijazapedijatriju@gmail.com.

Foto: Studentska sekcija za pedijatriju Medicinskog fakulteta