Bebe i mališani

Moje prvo skijanje

skijanje, zima
Kada početi sa skijanjem?

Već od druge godine dijete može stati na skije. Naravno, ne na one velike, a ni prave skijaške cipele nisu potrebne. Štapove izostavite! Nabavite mu male skije koje se lako pričvršćuju na obične dječje zimske visoke cipele ili čizmice. Ako je na njima steklo osnovnu vještinu, već s tri godine možete ga upisati u školu skijanja gdje će koristiti prave skije.

Kako opremiti dijete?

Osim skija i skijaške obuće, kaciga je i više nego poželjna. Potom treba odabrati toplu zimsku odjeću, koja je dovoljno komotna i ne sputava pokrete. Važno je nipošto ne pretjerati s toplom odjećom jer se pri skijanju dijete prilično zagrijava.
U dvodijelnom kompletu jakna-hlače dijete će biti komotnije, dok će jednodijelno odijelce najmlađe bolje zaštititi, no svakako vodite računa o tome da je dovoljno veliko. Odaberite podstavljene rukavice, a ruke prije izlaska na snijeg namažite kremom.
Oči zaštitite naočalama, a lice i usnice namažite zaštitnom kremom sa zaštitnim faktorom, koja će ih štititi od hladnoće i vjetra, ali i od UV zraka.

Što još ponijeti sa sobom?

Rezervna je odjeća obvezna jer dijete ne smije ostati u mokroj i znojnoj odjeći nakon skijanja. Prije skijanja dijete treba pojesti lagan obrok, a sa sobom na skijalište ponesite puno tople tekućine, najbolje topli čaj, i obilnu, visokokaloričnu, hranjivu užinu koja će brzo ukloniti umor – vidjet ćete kako će sve u slast pojesti!

Foto: Freepik