Tata

Mario Budišćak: Biti tata je najbolje što mi se dogodilo

Mario Budišćak, Begini

Kakva bi to bila domaća glazba ili fešta da se negdje u pozadini ne čuju tamburice. Na novom valu domaće glazbe jaše i popularni tamburaški sastav Begini. Njihov frontman Mario Budišćak tata je jednogodišnjeg Frana i naš je tata od formata.

Razgovarala: Lucija Anić, Foto: Jasmina Cviljak

Uz objavu dolaska malog Frana na svijet napisali ste i pukni puško, rodilo se muško. S obzirom na to da ste vođa Begina, je li bilo velikog slavlja?
Naravno, imali smo veliko slavlje u mom kafiću. Okupila se rodbina i prijatelji i uz zvukove tamburice slavili smo do ranih jutarnjih sati.

Kakva je beba vaš Fran? Što voli, što ne voli? Kakav je bio kao mala beba?
Fran je sad već pravi dečkić koji je iznimno pametan, dobar i miran. Naravno, zaigran je kao i svako dijete, stoga se najviše voli igrati. To znači da najviše voli vozila, a ima već zavidan vozni park, od motora, auta, kamiona. Kotači su mu najveća zanimacija. Najviše ne voli presvlačenje, mijenjanje pelena ne ide uvijek baš glatko.
Kao mala beba bio je dobar, imali smo sreću, pa smo mogli s njim sve što smo htjeli i svugdje gdje smo htjeli.

Mario Budišćak, tata od formata
Mama&Beba

Što vas je najviše iznenadilo u ulozi roditelja?
Pa zapravo ništa me nije iznenadilo u negativnom kontekstu, iznenadilo me kako bih za njega napravio sve, kako mi više ništa nije teško napraviti. Samo sam dobio želju da još brojčano proširimo svoju obitelj.

Posao glazbenika s obitelji nije lagan, uzevši u obzir da često morate i po nekoliko tjedana izbivati od kuće? Kako se snalazite? Što Vam u tim danima najviše nedostaje?
U tim danima najviše mi nedostaje Fran, i supruga, ali zahvaljujući svoj tehnologiji, čujemo se više puta na dan i vidimo putem videopoziva tako da nekako ublažimo osjećaj razdvojenosti.

Mario Budišćak, tata od formata
Mama&Beba

Kako najviše volite provoditi zajedničko obiteljsko vrijeme?
Najviše volim kad smo skupa, volimo otići u šetnju, na ručak…
Nama je dovoljno već to da smo skupa i uživamo u zajedničkim trenutcima.

Imate li već neku zajedničku božićnu tradiciju?
Standardno, kao i u svakoj obitelji, okupimo se doma svi na ručku, uživamo u božićnim delicijama, darovima i dragim ljudima.

Mario Budišćak, tata od formata
Mama&Beba

Moramo vas pitati – kamo ćete na Novu godinu? Pretpostavljamo da ćete ju dočekati radno…
Ove godine posebno smo sretni što Novu godinu dočekujemo izvan kontinenta, u Kanadi, u Vancouveru. Cijeli je bend uzbuđen što smo  dobili priliku biti baš ondje za doček. Budući da nismo bili u Kanadi, iskoristit ćemo ujedno ugodno s korisnim.

S čim Vas Fran najviše oduševljava – u kojoj je sada fazi?
Sad je u fazi istraživanja. Otkako je prohodao, najdraže mu je sve istraživati.
Svakog me dana oduševi nečim novim, ili novom izgovorenom riječi ili nekim postupkom koji još nije znao. Svaki dan s njim sve je veći užitak.

Intervju u cijelosti objavljen u časopisu Mama&Beba (izdanje za prosinac 2018.)

 

Mara Bratoš