Mama

Jesensko sunce grije i naslovnicu novog broja časopisa Mama&Beba

Amanda Prenkaj
Mama&Beba

Tek što smo se oprostili s ljetom, ni okrenuli se nismo, a neki već odbrojavaju dane do Božića!

No, prije no što počnemo sa „Zvončićima“, mi ćemo ipak ostati u ovoj divnoj jeseni, koja nas je počastila sunčanim zrakama… A one su obasjale i našu novu naslovnicu, jeste li primijetili?

Amanda Prenkaj
Mama&Beba

Baš prave jesenske teme našle su mjesto u našem broju za listopad, ali tu su i teme koje nemaju baš nikakve veze s jeseni, ali imaju s onim nama najvažnijim – roditeljstvom.

Osim što ćete uz našu pomoć ojačati imunitet i zaštititi se na pravi način od jesenskih nedaća kako biste mogli uživati u divnoj prirodi, našim smo trudnicama ponudili ideje za obroke sa sedam supernamirnica. A sve to kako bi se što bolje osjećale i mame i bebe. No, tu su i one trudnice koje ne mogu potpuno uživati u svojim obrocima zbog gestacijskog dijabetesa, ali zato će im dobro doći naš tekst o tom.

Tate, za vas smo ovoga puta pripremili pravu poslasticu, a sigurni smo da će i mame rado pročitati tekst „Tata superheroj“ – vjerujte nam, nasmijat ćete se i zabaviti! I tatama i mamama, koji danas nažalost često premalo vremena provode jednostavno uživajući u svojoj djeci i obitelji, dobro će doći tekst koji će ih podučiti kako živjeti život po – dječjim pravilima. Znate ono, kad hoćete nekog zagrliti – zagrlite ga, kad vam dođe da kažete ‘neću’ – kažete ‘neću!’…

A kad se na kraju prohladnog jesenskog dana zavučete u svoj topli krevet, neka uz vas bude i vaša beba… ali prije toga pročitajte naše savjete kako da zajedničko spavanje bude sigurno! Ako vas, pak, zanima kako san vaše bebe učiniti još boljim i kvalitetnijim, ispunite naš kviz i saznajte kakav je spavač vaša beba i kako onima s tanjim snom pomoći da što bolje spavaju.

Da se vratimo na našu jesensku naslovnicu i predstavimo vam dame koje se smiješe s nje. Amanda Prenkaj glumica je u zagrebačkom kazalištu Žar ptica, voditeljica dječje televizijske emisije, a okušala se i u režiranju… svestrana i simpatična mama, a upravo takva je i njezina preslatka dvogodišnja Zita. Baš kako mama kaže – Zita je čista magija! A njih dvije su se, vjerujte nam, dobro zabavile, baš kao i mi, na fotkanju koje smo odradili, a gdje drugdje, nego u Amandinu matičnom kazalištu. Intervju je prpošan i optimističan, prije svega!

Umjetnost, tek nešto drukčija, je i izbor našeg listopadskog tate. DJ Eduard Werft sasvim je cool i zabavan tata, a malena Eli ide njegovim stopama.

Ma, što da vam kažemo? U ovom ćete broju uživati baš kao i u jeseni!

Pročitajte još i:

  • 8 tajni bebine kože
  • Moderno darivanje djece ili baby shower
  • Poticanje razvoja rječnika kroz igru
  • Što roditelji trebaju znati o dječjem stopalu
  • Dječji bonton – čarolija lijepog ponašanja
  • Jedan trudnički trbuščić ili dva? Jeste li spremni na proširenje obitelji
  • Moderna mama: Intervju s Katarinom Zubčić

Javljajte nam se i dalje na e-mail: redakcija@stampedo.hr ili u inbox FB stranice, a vidimo se i na Instagramu mamaibeba_hrvatska.