Imena za bebu

Hit ime u 2021.? Iznenadit će vas odgovor!

Hit ime

Pandemija, lockdown i sveopće stanje u svijetu promijenili su i trendove dječjim imenima. Tako se za 2021. predviđa da će hit ime biti… Corazón. Odnosno, srce, na španjolskom.

Kako to?

Britanski časopis OK proveo je anketu među budućim roditeljima i otkrio da će hit ime biti Corazón. Pomalo neobično ime na španjolskom znači srce.

A ostala?

Nakon Corazón prema ljestvicama popularnosti roditelji će za djecu birati imena Marty, Carole i Boris.

Saznajte više: KOJA SU NAJLJEPŠA UNISEX IMENA!?

Boris je čini se popularan zbog britanskom premijera Borisa Johnsona. Carol je pak inspirirana likom iz Netflixovog dokumentarca Tiger King.

Od ostalih imena, roditelji će svoju djecu nazivati: Maura, Piers, Joe, Beck, Kourtney i Otis.

A u Hrvatskoj?

Što se tiče domaćih imena, hit ime u Hrvatskoj, kao i proteklih godina bit će Lucija, Ema, Nika i Ana, a za dječake David, Jakov, Petar i Ivan. No, predviđa se da će se imena s kojima stranci nemaju problema s izgovorom popeti više na ljestvicu. A to su Max, Liam, Ian, Mia, Olivia, Nora….

A vi inspiraciju možete pronaći I u
NAJPOPUILARNIJIM IMENIMA U 2020. GODINI!

A u svijetu?

Prošle godine ime Luna zasjelo je na tron i to zahvaljujući Luni Legend, kćeri pjevača Johna Legenda i modela Chrissy Teigen. Od muških imena, bebe se najviše zovu Milo i Oliver, baš kao i proteklih godina. Trend u imenima za djevojčice otkriva da se roditelji vraćaju nekim klasičnim imenima poput Ophelia, Charlotte, Aurora i Maeve.

To se podudara i sa trendom u Hrvatskoj gdje roditelji djevojčicama daju imena poput Mila, Vera, Eleonora, Elza i sl.

Foto: Freepik