Svaštarica

Embrij smrznut 1992., a djevojčica je rođena 2020. godne!

Embrij smrznut 1992

Malena Molly Gibson iz Tenneseeja po rođenju je postala rekorderka! Embrij je smrznut 1992., a Molly rođena 2020.!

Dakle, kada je embrij smrznut hit film je bio Bodyguard i prateća pjesma Whitney Houston I will always love you. Toliko je to davno bilo.

Malena Molly rođena je u listopadu 2020., što znači da je embrij smrznut i implanitiran u veljači. Inače, malena Molly preuzela je rekord svoje starije sestrice Emme koja je također rođena od embrija smrznutog u prošlom stoljeću. Sestre iako nisu genetski povezane s roditeljima jesu međusobno jer su nekoć bile zametak od istih roditelja. 

Smrznuti embriji idu na posvajanje

Inače, Emmini i Mollyini roditelji – učiteljica i informatičar, sedam su se godina mučili s neplodnošću i neuspjelim pokušajima trudnoće dok na lokalnoj TV stanici nisu vidjeli prilog o posvojenju embrija.

Uspjeli su tako i oni posvojiti dva embrija koje inače doniraju parovi koji su smrznuli embrije, ali i ne žele više djece. 

Nacionalni centar za donaciju embrija je neprofitna organizacija kojoj roditelji koji su prošli postupak oplodnje i smrznuli embrije doniraju zametke na daljnje posvajanje. Prema podacima te organizacije u Americi ima oko milijun smrznutih embrija. 

Foto: Freepik