Gric, gric

Brza peciva sa sjemenkama

Sastojci:
– 500 g integralnog brašna (pšenično, pirovo ili miks s malo raženog ili ječmenog)
– 4 žlice gomašija (prženi sezam i sol)
– 1 žlica crnog sezama
– 1 žlica lana
– pola žlice soli
– 1/4 žlice soda bikarbone
– 300 ml mineralne vode
– 1 žlica jabučnog octa
– 100 ml sojina jogurta
– 100-150 ml vode

U posudi pomiješajte sve suhe sastojke, polagano miješajući dodajte  mineralnu s octom, jogurt i 100 ml vode (prvo 100 ml vode, pa ako je presuho, dodajte još – ovisi o brašnima).

Smjesa je mekana i miješajte tek toliko da se svi sastojci povežu. Žlicom grabite smjesu i stavljajte na papir za pečenje u hrpice.

Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta dok ne potamne.