Obitelj

Besplatno predavanje: Tko je moje dijete ili priča o temperamentu

Jeste li se ikad pitali kako djeca istih roditelja mogu biti toliko različita? Ili zašto su neka djeca sretna dok su druga zahtjevnija, a ponekad i nervozna.

Jedan od glavnih odgovora na ovo pitanje leži u temperamentu. Temperament je urođeni set osobina koje utječu na našu percepciju svijeta i način interakcije s drugima. On je na neki način naš osobni stil, a ne nešto što dijete ili roditelj odabire. Temperament tako govori o tome koliko je dijete aktivno, kako se nosi s promjenama, koliko je emocionalno reaktivno, kako ostvaruje socijalne interakcije te kako se nosi s frustracijom.

Poznavanje djetetovog temperamenta roditeljima može pomoći u razumijevanju dijetetova ponašanja na određeni način. Isto tako pomaže kod donošenje svakodnevnih odluka vezanih uz dijete.

Na predavanju "Tko je moje dijete ili priča o temperamentu" roditelji će dobiti detaljnije informacije o razvoju temperamenta djece od najranijoj dobi, utjecaju temperamenta roditelja na ponašanje djeteta i obratno te kako, poštivajući temperament djeteta, uspostaviti dovoljno dobar kontakt.

Predavačica: dr.sc. Maja Petković, edukacijski rehabilitator

Centar za integrativni razvoj, Gundulićeva 19/1
Srijeda, 18.4.2018. od 19.00-20.30 sati

Predavanje je besplatno uz prethodnu prijavu, a broj polaznika je ograničen. 

Prijaviti se možete na mail: svjesno.roditeljstvo@gmail.com ili mob 098/9929032 (Mihaela Richter).

 


travanj 2018.
– promo –