Tata

Tate blizanaca: evo nekoliko savjeta za vas

tate blizanaca

Pripremili smo nekoliko savjeta za tate blizanaca. Znamo da vam je teško na početku, ali brzo ćete uhvatiti ritam. I ne zaboravite uživati jer vrijeme brzo prolazi i nećete se niti snaći, a već ćete voditi mališane u školske klupe.

1. Tate blizanaca život će vam se promijeniti, jako. Prihvatite da u prvih šest mjeseci vjerojatno nećete moći obavljati sve što ste htjeli. Posao, par djece, nogomet, piva s dečkima… Otpast će vaši hobiji i ono što radite za gušt, ali vrijedno je žrtve.

2. Kada god možete, olakšajte partnerici tako da joj spremite topli napitak i donesete keks uz njega. Sitnica koja govori: Znam da nemaš uvijek vremena za ovo, tu sam da ti pomognem.

3. Uključite se, ne čekajte da vas ona traži za pomoć. Sve obveze oko djece vaše su koliko i njezine, a ako ne znate kako nešto napraviti, tražite da vam objasni.

4. Ako možete, organizirajte dodatnu pomoć sami. Mogu li vaši roditelji skuhati pokoji obrok? Možete li platiti nekome da očisti kuću ili stan? To će pomoći da život ipak teče malo lakše.

5. Ustanite i vi za vrijeme noćnog hranjenja. Znamo da vjerojatno morate raditi, ali pokušajte zato leći malo ranije. Noćna hranjenja znaju biti veoma usamljena i teška, pogotovo s dvoje djece, pa će puno značiti ako sudjelujete u tome. Tako ćete se i jako povezati s djecom.

6. Imajte na umu da je vaša partnerica cijelo vrijeme kod kuće, bez odrasle osobe za razgovor, 24 sata na dan. Nemojte doći kući i reći da ste umorni i da vam se ne priča. Jednostavno nemojte.

7. Oboje ćete biti pretrpani i iscrpljeni, pa zato budite ljubazni jedno prema drugom. Zapamtite da njoj hormoni divljaju (ali nipošto to ne spominjite). Samo budite nježni, to je ulog za budućnost.

8. Smijte se zajedno. Radite jako zahtjevan posao i mogućnost da se nasmijete kada ste prekriveni kakicom, ili slično, pomoći će vam da lakše prođete kroz sve to.

9. Ne slikajte svoju partnericu kada nije u reprezentativnu izdanju.

10. Kada mališani navečer zaspu, uzmite malo vremena i nazdravite uz čašu vina zbog toga što ste napravili dvoje djece i što svi preživljavate.

Foto: Freepik