Zdravlje i prehrana

“Mama boli me grlo”: Kako spriječiti česte streptokokne upale grla kod djece?

Šmrkavi dječji nosići i upala grla nažalost su česta svakodnevica, posebno u hladnijim mjesecima godine.

“Mama, boli me uho, boli me grlo, začepljen mi je nos”, najčešće završavaju posjetom liječniku, a nerijetko i antibioticima.

Usna šupljina kao ključni čimbenik obrane od streptokoka

Streptokokne respiratorne bolesti prenose se kapljičnim putem stoga su usta glavni ulaz za niz mikroorganizama, među kojima su i streptokokne bakterije.

problisSvi znamo da je za suzbiti širenje virusnih infekcija važno održavati higijenu ruku I provjetravati prostorije u kojima se nalazimo, no ne smijemo zaboraviti da je od velike važnosti održati uravnoteženu mikrobiotu usne šupljine. Uravnotežena oralna mikrobiota je od velikog značaja jer može spriječiti da se bakterije prošire na grlo i izazovu upalu.

Jedan od najlakših načina na koje možemo podržati zdravlje oralne mikrobiote jest dodacima prehrani, odnosno dobrim bakterijama – osobito ako se radi o dobroj bakteriji Streptococcus salivarius K12 koju sadrži popularni dodatak prehrani PROblis.

problisPROblis dobre bakterije za manje infekcije uha, grla i nosa

Streptococcus salivarius K12 vs. Streptococcus pyogenes

Premda ne zvuči simpatično, Streptococcus salivarius K12 je dobra bakterija koja se prirodno se nalazi u našoj usnoj šupljini, no često u nedovoljnoj mjeri da nas ili naše dijete zaštiti od lošeg Streptococcus pyogenesa.

problisPROblis je dostupan u Medikoru i u ljekarnama

Upravo zato je korisno uzimati dodatke prehrani poput PROblisa koji sadrže Streptococcus salivarius K12 jer se tako može podržati zdravlje oralne mikrobiote, što posljedično može dovesti do manje streptokoknih upala grla.

Provedena klinička istraživanja pokazuju iznimnu učinkovitost PROblisa: redovitim uzimanjem se smanjuju ponavljajuće streptokokne upale grla do čak 92%.

PROblis za manje infekcija uha, grla i nosa

Osim što je izrazito učinkovit kod streptokoknih infekcija, PROblis je mnogim mamama pravo otkriće kod niza vrtićkih i školskih virusnih infekcija, a prednosti redovitog korištenja su mnogostruke:

· smanjenje broja streptokoknih infekcija grla
· smanjenje broja uobičajenih virusnih infekcija uha, grla i nosa,
· smanjenje potrebe za korištenjem antibiotika,
· smanjenje izostajanja iz vrtića, škole ili s posla.

problisPROblis je dostupan u Medikoru i u ljekanama

PROblis sadrži i vitamin D3 koji dodatno doprinosi djelovanju imunološkog sustava, a prema kliničkim studijama, nakon 3 mjeseca korištenja, dokazano je i do 95% manje prehlada.
Ne zaboravimo, PROblis može biti izvrsno rješenje i za odrasle koji pate od čestih infekcija uha, grla i nosa.

Ustrajnost i pravilno korištenje su ključ uspješne obrane od streptokoka

PROblis dolazi u finim okusima jagode i mente, u obliku praška ili pastile koji se otapaju u ustima.
PROblis 1+ Junior je prašak namijenjen djeci koja još ne znaju cuclati tj. otapati pastilu. Prašak se lako nanosi dudom ili se može nanijeti prstom po usnoj šupljini djeteta.
PROblis Kids +D3 su pastile s okusom jagode, namijene starijoj djeci koja znaju otapati pastilu. Za odrasle i stariju djecu koja više vole okus mente, tu su pastile PROblis +D3.

problis

Najbolje je uzimati PROblis prije spavanja i nakon pranja zubi jer – ne smijemo zaboraviti – to su dobre bakterije za usnu šupljinu i tamo ih je potrebno što duže zadržati kako bi se uspjele nastaniti i pridonijeti ravnoteži oralne mikrobiote.

PROblis se može koristiti tijekom cijele godine, a naročito kao priprema prije sezone gripa i prehlada, posebno kod odraslih i djece s čestim upalama uha i grla. Korisno je uzimati ga i nakon tretmana antibioticima te nakon prestanka upala kako bi se ponovo uspostavila ravnoteža mikrobiote usne šupljine.

⇒PROblis je dostupan u Medikoru i u ljekarnama

Tekst i foto: promo