Obitelj

Jednostavne ljetne aktivnosti za djecu

Pitajmamu Ljetne Aktivnosti

Nije lako zabaviti malu djecu svaki dan. Koliko god kreativni bili, vjerojatno i vi nekada posustanete.

Evo nekoliko ideja za ljetne aktivnosti koje su jednostavne i ne zahtjevaju puno dodatnog trošenja novca

Kampiranje u dvorištu

Hm… što kažete na kampiranje? Ali – u vlastitom dvorištu! Kampirati naravno možete danju, te raditi sve one cool stvari koje kamperi rade – izležavati se u vrećama za spavanje, jesti sendviče, igrati društvene igre ili čak zapaliti neku malu logorsku vatricu.

A kampirati možete – i noću. Znamo, to je već pravi poduhvat ali klinci će biti oduševljeni. Ima li išta uzbudljivije nego kad tonete u san i pritom gledate zvijezde…

Napravite šarene vodene bombe

Nabavite balone za vodu te ih napunite pomoću čistog spremnika za tekući sapun. No, najzanimljivije je ono čime ćete ih napuniti, a to je periva mješavina koju ćete dobiti kada pomiješate jednu čašu vode s 2 žlice gustina i dodate još 2 do 3 kapi boje za kolače. Djeca mogu kredom naslikati mete po asfaltu i potom kreće natjecanje u bacanju šarenih vodenih balona.

Tko će uspjeti pogoditi najviše meta? i napraviti najveći nered? Svakako pripazite da nema ljudi u blizini 🙂

Izbrusite kulinarske vještine

Tko još voli kuhati ljeti? Najradije bismo kuhinju zaobilazili, no ipak ju možete iskoristiti i to pametno! Što vaše dijete najradije jede? Ako je dovoljno staro, naučite ga pripremiti njegovo jednostavno, najdraže jelo. ako je malo manje, može vam pomagati u pripremi, ali mu prepustite što više inicijative.

Ako je to sladoled, odvojite jedan dan za izradu ukusnog domaćeg sladoleda. Naći ćete i neke recepte na našem portalu.

Piknik na terasi

Jedan dan u tjednu rezervirajte za piknik! Znate ono – košara, mali sendviči, boca omiljenog pića, grickalice, kolačići… Koliko god se vama to činilo obično, klincima je to jedan veliki doživljaj.

Zaputite se na terasu ili u vrt, raširite svoju piknik dekicu, rasporedite hranu i samo se izvalite te uživajte u obiteljskim trenucima uz ručak ili večeru te prepričavanje dnevnih dogodovština.

Uljepšajte kamenje

Većina djece voli crtati, a crtanje na otvorenom je poseban gušt.

Zato idući put kada krenete u šetnju, skupljajte s djecom zanimljive kamenčiće koje kod kuće na balkonu ili u dvorištu možete dodatno uljepšati.

Uzmite naljepnice, kistove, tempere, šljokice i postanite svi zajedno pravi umjetnici koji će stvoriti puno prekrasnog kamenja. Osim što će se djeca zabaviti, dobit ćete i jako lijepe ukrase za balkon ili vrt.

Foto: Freepik