Tata

Jedan budući tata otkriva svoje iskustvo s testom NIFTY

nifty

Kada smo čekali svoju prvu bebu, test NIFTY još je takoreći bio u povojima

Puno ljudi, a prije svega buduće mame, smatraju da je trudnoća jedan od najljepših razdoblja u životu. Buduće mame u potpunosti se raznježe od malenih pokreta tog čuda koje se razvija ispod njihovih srca.

S druge strane, mi tate sretni smo jer u kući uvijek ima dobre klope, ponosni zbog saznanja da ćemo uskoro postati očevi i zadovoljni jer u iščekivanju nove uloge imamo dovoljno vremena za pripremiti se. Istovremeno, nadamo se da ćemo uspješno prebroditi sve emocionalne trenutke koji znaju preplaviti buduću mamu.

Trudnoća je stvarno nešto posebno i tijekom ovog razdoblja vrijeme drugačije teče. Sve je puno mirnije i usporenije, puno je više razgovora i kompromisa. To, naravno, nisu stvari koje prosječan muškarac pretjerano voli, ali ih prihvaćamo jer ipak od sada smo zajedno u trudnoći, porodu i odgoju našeg djeteta. Drugačije ne znamo i ne želimo jer je to je bila naša ispravna i savjesna odluka.

nifty test

Zašto test NIFTY?

Kada smo čekali svoju prvu bebu, test NIFTY još je takoreći bio u povojima. Obavili smo sve standardne preglede u trudnoći, ali se nismo odlučili za nikakve dodatne pretrage. Sada, tri godine kasnije, kada smo već roditelji jednog djeteta i u boljoj financijskoj situaciji, odlučili smo se u ovoj trudnoći napraviti test NIFTY.

Test NIFTY otkrio nam je s točnošću većom od 99 % da je vrlo nizak rizik da naša nerođena beba ima neki kromosomski poremećaj.

Najviše nam se svidjelo što je sve tako jednostavno. Trudnici se izvadi samo 1 epruveta krvi i pošalje na analizu u laboratorij. Moja supruga je jedva dočekala poziv, stalno je bila uz mobitel, nestrpljiva i u iščekivanju rezultata testa. U roku od tjedan dana ginekolog ju je nazvao i javio lijepe vijesti i od tada oboje puno mirnije spavamo.

nifty

Kako smo saznali za test NIFTY?

NIFTY su nam preporučili prijatelji koji su ga radili jer je na ultrazvučnom pregledu otkriveno da je kod njihove bebe povećan nuhalni nabor, što je često slučaj kod beba s Downovim sindromom. Iz vlastitog iskustva potvrdili su nam koliko je test jednostavan, a trudnica ga može napraviti već od 10. tjedna trudnoće.

Također su nam rekli da je neinvazivan i u potpunosti siguran jer s njim nema nikakvog rizika ni za mamu ni za bebu i, što je najvažnije, da je izuzetno precizan i točan – osjetljivost testa NIFTY za otkrivanje najčešćih kromosomskih poremećaja, tj. Downovog, Edwardsovog i Patauovog sindroma iznosi više od 99 %. Ono što nas je dodatno razveselilo je da NIFTY već od 10. tjedna trudnoće može otkriti i spol bebe s točnošću od 98 %.

Bližimo se drugoj polovini trudnoće. Najviše me veseli što je naša kći Mia aktivno uključena u trudnoću, sa zanimanjem prati rast trbuščića i što se jako veseli novoj ulozi starije sestrice. Otkad znam da opet čekamo bebu, puno češće primjećujem umorne i iscrpljene mlade roditelje na kojima naporni dani i neprospavane noći ostavljaju svoj trag. Iako dobro znam da i nas to uskoro čeka, sreća zbog činjenice da proširujemo svoju obitelj za još jednu srećicu snažnija je od toga.

Nekoć sam mislio da je sretna obitelj nedostižan ideal, ali danas kada pogledam svoju obitelj znam da je taj ideal itekako moguće dostići.

Više informacija o testu NIFTY možete pronaći na internetskoj stranici www.nifty-test.hr.

 

Foto: Nifty, Freepik
– promo –
srpanj 2018.