Obitelj

Igračke primjerene dobi djeteta – uvijek, a evo i zašto

igračke primjerene dobi djeteta

Igračke primjerene dobi djeteta su najbolji izbor, to je ono što znamo u teoriji. No, svaki se roditelj ne samo jednom našao u prilici da poželi nabaviti igračku koja je preporučena za stariju dob. Što odlučiti?

Moramo li birati uvijek igračke primjerene dobi djeteta? Da, to bi uvijek bio najmudriji izbor.

Vjerojatno ste najmanje jednom stajali pred izlogom i promatrali sve te divne igračke i odabrali najbolju, savršenu za poklon. No, onda uočite ono „za dob 5+“. A vaše dijete ima četiri godine.

Produžite dalje. Nemojte nabaviti tu igračku, nego tražite dalje. Naime, iako vam se na prvu ne čini tako, postoji razlog zbog kojeg ta igračka nije primjerena za mlađe od pet godina. Možda se radi o nedovoljno razvijenoj motorici, možda ima neku funkciju koju dijete te dobi ne može pokrenuti.

igračke primjerene dobi djeteta

Preporuka s razlogom

Važno je zato da su igračke primjerene dobi djeteta, ali ne samo zato što – tako piše na pakiranju igračke. Ako neki dio te igračke nije primjeren djetetu i ono neće moći uživati u svemu što igračka nudi, to kod djeteta može izazvati samo frustriranost i odbacivanje igračke.

Dodatno je to važno za djecu mlađu od tri godine, odnosno za igračke koje su primjerene starijima od tri godine. Takve igračke obično sadrže dijelove koji mogu biti opasni za mlađe dijete – na primjer izrazito opasne male baterije.

igračke primjerene dobi djeteta

Koliko je važno da su igračke primjerene dobi djeteta razumiju i u Fisher-Priceu, gdje igračke smišljaju i stvaraju uz pomoć beba i djece koji imaju priliku igrati se u njihovom posebnom laboratoriju za igru. Upravo tako bolje razumiju djecu i stvaraju uvijek sve bolje igračke koje djeca objeručke prihvaćaju.

Razine znanja

Osim toga, Fisher-Price igračke duže traju – uz svoju Smart Stages, tehnologiju razina znanja, koja mijenja sadržaj kako beba raste. Budući da se svaka beba razvija nekim svojim tempom, na ovaj ćete način lakše moći odabrati aktivnosti koje odgovaraju razvojnoj fazi vašeg djeteta. Najpoznatiji proizvodi s tehnologijom razine znanja su Psić i Seka Sveznalica, te Tablet za sveznalice.

Odaberite između pjesmica, fraza i zvukova koji odgovaraju razvojnoj fazi, unutar tri razine igre
– jednostavnim pritiskom na Razinu 1, 2 ili 3!

Razina 1ISTRAŽIVANJE
– 6M+ Prve riječi i zvukovi potiču bebinu znatiželju
Razina 2POTICAJ
– 12M+ Potiče bebu putem pitanja i jednostavnih uputa
Razina 3 MAŠTA
– 18M+ Maštovita zabava i rana igra uloga

Ovog Božića iznenadite svoje, ali i dijete svojih prijatelja, kumova, rodbine… Svako dijete će se razveseliti Psiću, Seki Sveznalici ili Tabletu za sveznalice, ali – još važnije – dugo se s njima igrati!

igračke primjerene dobi djeteta

Sretna vam kupovina bez stresa!

Foto: Shutterstock, promo