Obitelj

Fotosavjeti za roditelje – uhvatite dragocjene trenutke

fotosavjeti

Roditelji su prvaci u zauzimanju memorije mobitela sa slikama svojih mališana.

U vremenu društvenih mreža ta se memorija još povećala, pa sada ponosni roditelji mogu svaki neodoljivi trenutak svog mališana dijeliti s prijateljima i rodbinom.

Slike ne moraju visjeti samo na društvenim mrežama, poneku možete objesiti na zid slave u svom dnevnom boravku. Kako biste hvatali što bolje fotke tu su naši fotosavjeti koji će vaše uratke učiniti još slađima!

Usporedba!

Klinci jaaako brzo odrastaju, a kako biste uhvatili svu raskoš njihova odrastanja u fotkama, upotrijebite jednostavan trik usporedbe. Bebače slikajte pokraj jako velikog plišanca ili na tatinu ramenu dok spavaju ‒ tako ćete dobiti neodoljivu fotku za usporedbu malo – veliko. Isto tako slikajte i malo većeg klinca, samo će vam tada za usporedbu dobro doći veeeliko drvo ili kotač bagera.

Radite face!

Mame su najbolji fotografi! Zašto? Jer najbolje nasmijavaju svoje malene bebače.

Zato, pripremite se za fotkanje i zajedno se glupirajte sa svojim mališanima. To mogu biti selfieji ili pak fotke solo bebača. Važno je da su face lude, a fotke smiješne!

Neka bude svjetla!

Tajna je dobre umjetničke fotografije u svjetlu (i u kompoziciji i fotografu, al´dobro). A tko bolje izgleda obasjan sunčevom svjetlošću nego vaš mali model. Stoga, kada sljedeći put krenete slikati svojega bebača, provjerite otkuda vam dolazi izvor svjetlosti. Da biste dobili super fotku, uvijek okrenite leđa izvoru svjetlosti kada slikate.

Fokus na sitnice!

Budimo iskreni, bebe imaju obilje slatkoće! Od malih slatkih prstića pa do slatkih malih stopala!

E, pa sve su to potencijalni kadrovi koji mogu tvoriti predivnu fotku koja će ovjenčati uspomenu na to kako je malen vaš klinac bio. Primjerice, dok beba spava, lagano joj odmaknite dekicu s nogu i slikajte malena stopala, a deku možete oblikovati u malo srce!

Dolje na koljena!

Tijekom igre spustite se na koljena i hvatajte bebu u igri da dobijete najbolje fotke „u akciji.“ Super rekviziti za ovakav editorijal su šarene loptice za kojima će maleni puzavac posezati ili pak raznobojne igračke koje ćete razbacati po podu, a vaša će beba zamišljeno gledati koju odabrati.

Foto: Freepik